PRIREĐEN DOČEK ZA NAJBOLJE SRPSKE JUNIORSKE RUKOMETAŠE

(3.7.2023) – Muška juniorska reprezentacija Srbije doputovala je danas sa Svetskog prvenstva za igrače do 21 godine na kojem su zauzeli odlično, 4. mesto.

Tim povodom, Rukometni savez Srbije, dočekao je ovu zlatnu generaciju momaka koji predstavljaju budućnost srpskog rukometa. 

U svom obraćanju, predsednica RSS, gospođa Milena Delić, to je i istakla.

”Izuzetno smo ponosni na sve vas i na vaš trud do poslednjeg atoma snage. To je za vas kao sportiste i najbitnije, da znate da ste dali sve od sebe i da možete uzdignute glave da nastavite vredno da radite. Povređenima želim brz oporavak i da već na prvom sledećem treningu nastavite da gradite svoj šampionski put na kom se nalazite.”

Generalni sekretar srpske rukometne kuće, gospodin Svetozar Stanković, podsetio je koje su sve velesile ostale iza Srbije na ovom šampionatu.

”Da bi bio najbolji moraš da se nadmećeš sa najboljima, a vi ste iza sebe ostavili jednu Dansku, Španiju, Francusku, Hrvatsku, Sloveniju i mnoge druge. Većina tih saveza ima budžete o kojima mi samo možemo da sanjamo, a postižemo izvanredne rezultate i izgledamo svetski na svakom koraku i u svakom segmentu.”

Selektor Srbije, Đorđe Teodorović, zahvalio se u ime ekipe na svemu što im je kao generaciji omogućeno tokom priprema i samog šampionata.

”Želim da se zahvalim svima na izuzetnoj podršci i tome što ste nam omogućili najbolje uslove. Nijednog trenutka se nismo osećali ništa manje ispoštovanim u odnosu na seniorsku reprezentaciju, uslovi su bili svetski. Na prvenstvu se videlo da izgledamo i funkcionišemo u skladu sa rezultatom koji smo napravili. Vratili smo se na svim nivoima u vrh svetskog rukometa i kontinuitet rezultata ove generacije to potvrđuje.”

Kapiten Uroš Simić, ispred igrača uručio je predsednici prigodan poklon koji je ekipa donela iz Nemačke i poručio da od mlađih momaka koji su i sada bili deo ekipe očekuje da će nastaviti putem njihovih rezultata.

Svi zaposleni Rukometnog saveza Srbije danas u hotelu ”Mladost” dočekali su ove sjajne momke i tako im odali priznanje koje zaslužuju.

IZVOR/FOTO: RUKOMETNI SAVEZ SRBIJE