IGOR SAVIĆ NAPUSTIO KLUPU MLADOST IZ LUČANA

(23.10.2023) – Nakon jučerašnjeg poraza Mladosti od niškog Radničkog sve izvesnija je bila smena trenera. Prema pisanju Meridian sporta, Igor Savić više nije šef stručnog štaba kluba iz Lučana. Nakon sastanka sa rukovodstvom klubu došlo je do sporazumnog raskida saradnje.

Klub iz Lučana je pod vođstvom iskusnog stručnjaka na 11 odigranih utakmica osvojio 11 bodova i trenuntno se nalaze na osmom mestu na tabeli Superlige Srbije. Težak poraz nakon preokreta od ekipe iz donjeg dela tabele prouzrokovao je pregovore posle kojih je odlučeno da je rastanak najbolja opcija za obe strane.

“Jednostavno, došlo je do obostranog prezasićenja. Sporazumno smo se dogovorili, bez ikakvih poteškoća. Svako nastavlja na svoju stranu. Klubu želim mnogo sreće u nastavku sezone i generalno daljem radu. Želim da se zahvalim kompletnom rukovodstvu, mom stručnom štabu, igračima i navijačima. Ovakve stvari se dešavaju u životu, pogotovo u sportu” , izjavio je Igor Savić

Savić trenutno ne razmišlja o novom angažmanu, već želi da se odmori za predstojeće izazove u trenerskoj karijeri.

“Znate svi kakav je posao kod nas u Srbiji. Nikada ne možeš da planiraš. Ima vremena. Prvo mali odmor, a onda ćemo razmišljati o daljim koracima. Mnogo toga zavisi od situacije u drugim klubovima i njihovim potrebama za angažmanom trenera”, rekao je Savić.

Nakon obraćanja Igora Savića, svoj komentar je dodao i prvi čovek kluba, Nenad Milovanović.

“Evidentan je pad energije u timu. Uopšte ne smatram da je to Savićeva krivica. Ipak, ne smemo da ponovimo greške iz prošle sezone i dozvolimo sebi da upadnemo u ozbiljnu krizu. Nije lako kasnije grčevito se boriti za opstanak. Morali smo da menjamo dok je vreme. Savić je odličan, mlad trener. Zaista mu želim mnogo sreće u nastavku karijere i verujem da će beležiti dobre rezultate. Vreme je da nastavimo sa radom, a najpre da donesemo odluku i pronađemo novog šefa stručnog štaba. Verujem da ćemo se brzo oporaviti od poraza i ponoviti rezultate sa starta sezone, uprkos teškim mečevima koji nas očekuje”, istakao je Milovanović.