TRI ZLATA ZA SRPSKE STRELCE

(23.10.2023) – Srpski strelci osvojili su tri zlatne medalje na Drugom
međunarodnom „Kikinda kupu“, priređenom u hali „Jezero“.
Aleksa Rakonjac (Pančevo) i Teodora Vukojević („Čika Mata“) su trijumfovali vazdušnom puškom, a Damir Mikec (Policajac) nije dozvolio iznenađenje i odneo pobedu vazdušnim pištoljem.

Svo troje su u svojim disciplinama bili najuspešniji i dan ranije u drugom kolu
Kupa Srbije, koje je SK Kikinda organizovao u istoj dvorani. Plasman u takmičenju muškaraca pištoljem je bio identičan kao i u drugom kolu Kupa SSS.
Uz Mikeca na pobedničkom postolju našli su se Dimitrije Grgić (Akademac), na drugom, i Duško Petrov (Kikinda), na trećem mestu. Trojica reprezentativaca su istim redosledom osvojili prve tri pozicije u kvalifikacijama.

Aleksa Rakonjac, junior kao i Vukojevićeva, je do zlata došao ispred seniora kragujevačkog „Čika Mate“ Marka Ivanovića i Bogdana Jovanovića. U kvalifikacijama je najprecizniji bio Jovanović. Vukojevićeva je, poput Mikeca, bila najbolja i u kvalifikacijama i u finalu, u kome je zabeležila 250,8 krugova. Srebrna medalja pripala je Anastasiji Živković (Gatos, Lebane), a bronza Nataliji Pavlović (Niš 1881). Vukojevićeva i Rakonjac su i najtrofejniji strelci dvodnevnih nadmetanja u Kikindi, s obzirom da su prvog dana, na drugom kolu Kupa bili i najuspešniji u juniorskoj konkurenciji. Zlato u takmičenju pištoljem otišlo je u ruke Ane Dulče (Moldavija). Drugo mesto izborila je Jovana Todorović (Novi Beograd-Ušće), a bronzu Eleonori Radulović (Olimpik 011).

FOTO: SSS