IVANIĆ OPTIMISTA PRED DUEL SA JANG BOJSOM

(3.10.2023.) – U sredu od 21.00 u drugom kolu Lige šampiona Crvena zvezda dočekuje Jang Bojs. Obe ekipe su izgubile u prvom kolu pa ovaj susret iščekuju kao sjajnu priliku za osvajanje početnih bodova.
-Da li je ekipa u formi je više pitanje za stručni štab. Sa moje strane smatram da vredno radimo na treninzima, vredno se pripremamo, odgovorno pristupamo svim obavezama. To je ono na čemu ćemo raditi i na šta smo obratili pažnju. Definitivno smo spremni smo za sutrašnju utakmicu. Susret iz 2019. godine pamtim kao jednu od stresnijih, jer sam tada bio na klupi. Posmatrajući iz tog ugla totalno je drugačije nego kada si na terenu. Posmatraš meč sa strane, osećaš naboj navijača, pritisak rezultata pošto je bila takva utakmica za direktan prolaz u grupnu fazu Lige šampiona. Sutra imamo priliku da učestvujemo u spektaklu, koji će naši navijači sigurno prirediti. Osećamo veliku podršku već sada, cela ekipa jedva čeka da počne duel i da pokažemo zašto smo zasluženo u Ligi šampiona.
– Ne bih mogao da uporedim tim Jang Bojsa iz 2019. godine i sada. Ni naša ekipa nije ista, tako da će to biti potpuno drugačija utakmica. Nikada ne možete da znate u kom momentu i kako će se odvijati meč. Siguran sam da smo spremni za utakmicu, te da uz ogromnu podršku navijača možemo da ostvarimo pobedu koja može da nam okrene sezonu u totalno drugačijem pravcu. Takođe, trijumf može da nam da “vetar u leđa” za prvenstvo i za dalju borbu u grupnoj fazi Lige šampiona – rekao je Mirko Ivanić.
Te 2019. godine na Marakani je bilo 1:1 i posle 2:2 Zvezda je otišla u Ligu šampiona.
Rafael Viki, strateg Jang Bojsa održao je konferenciju za medije, a nakon poraza od Lajpciga u prvom kolu spreman je da sa svojim izabranicima popravi utisak.

-Imali smo puno utakmica u prethodnom periodu bez pauze. Izuzev jednog fudbalera nemamo druge povrede, nismo isprobavali razne formacije za sutra, ali imam ideju kako želim da igramo.

Pogledao sam neke mečeve Crvene zvezde, poznat nam je protivnik i poštujemo ga. Znam da je to ozbiljan tim i veliki klub i znamo šta ga sutra čeka. Ja lično nisam bio u klubu 2019. godine, tako da ne mogu da kažem ništa. Taj meč nije relevantan za ono što nas očekuje sad. Jako je dobro da imamo fudbalere koji su već igrali protiv Zvezde. Želimo da pobedimo u Beogradu i došli smo sa tom idejom, naravno da to nije jednostavno, međutim, naša ambicija se neće menjati – ističe švajcarski trener.

Meč Crvena zvezda – Jang bojs igra se u sredu uveče od 21.00.

FOTO – FK CRVENA ZVEZDA