Jokić ne razmišlja o MVP nagradi

Košarkaši Denver Nagetsa nisu dobro počeli plej – of NBA lige. Naime, oni su u prvom kolu doigravanja, na svom terenu, poraženi od ekipe Portland Trelblejzersa. Rezultat je bio 123:109. Denvru nije pomogla ni odlična partija našeg najboljeg košarkaša i kandidata za ovogodišnju NVP nagradu, Nikole Jokića. U porazu svog tima Jokić je bio najefikasniji i najzapaženiji košarkaš na parketu. On je postigao 24 poena, a uz to je imao 16 uhvaćenih lopti i jednu asistenciju.

U intervjuu datom Američkim medijima, Nikola Jokić je, odgovarajući na novinarska pitanja, rekao sledeće:

Poraz od Portlanda?

” Imali su jasan plan. Išli su ‘ispod pika’, nisu mnogo pomagali, nisu mnogo preuzimali ni na ulazu ni u reketu. Lilard i Mekalum sjajno igraju i dobro kreiraju. Oni znaju da su to njihovi šutevi, mi smo pokušavali da im budu teški i moramo da napravimo da budu još teži u nastavku serije. Oni su stvarno sjajna ekipa, pogodili su 19 trojki, to je nešto što oni rade i kako im ‘teče’ napad. Šutirali su 47 posto iz igre i za tri, napadački su bili veoma raspoloženi, dali su 123 poena. Moramo da budemo malo bolji defanzivno i videćemo šta će biti. Pogledaćemo utakmicu i naše greške, moramo da budemo malo jači. Rotacija odbrambena mora da bude jača i moramo da ginemo jedan za drugog.”

34 postignuta poena?

” Naterali su me da se baš potrudim za svaki napad. Isključili su me od drugih saigrača i nisam mogao da ih razigram. Sjajan posao su uradili.”

MVP nagrada?

” Ma, super… Videću… Dosadilo mi je to više, iskreno.”