JOKIĆ NAJBOLJI NA SVETU, A BOGDANOVIĆ U SRBIJI U 2023. GODINI

(9.1.2023) – Srbija je još jedanput pokazala da je vrlo specifična zemlja što se lepo videlo na Božićnom koktelu Košarkaškog saveza Srbije.

Nikola Jokić je najbolji NBA košarkaš što znači najbolji na svetu, a Bogdan Bogdanović je izabran za najboljeg igrača srpske košarke u prethodnoj godini. Potpuno bizarna situacija. U glasanju sportskih novinara Bogdanović je dobio 27 glasova, Nikola Jokić 10, Aleksa Avramović dva, Boriša Simanić jedan.

Očigledno je prevladalo Svetsko prvenstvo na Filipinima i srebro Srbije pa je Bogdan Bogdanović proglašen za najboljeg u 2023. godini, pošto većina novinara nije oprostila Jokiću izostanak sa te manifestacije. Da ne bude zabune, Bogi je imao izvrsnu 2023. godinu…

Njegova sestra Bojana, podsetila je da je Bogdan treći put izabran za najboljeg igrača dok je primala nagradu iz ruku predsednika Saveza, Predraga Danilovića.

Najbolja košarkašica 2023. godine je Aleksandra Crvendakić. Pred njom su sada kvalifikacije za Olimpijske igre gde bi Srbija trebalo da se nađe, a Aleksandra da nastavi rast u karijeri.

Ivana Raca je dobila dva glasa, Jovana Nogić četiri, Ivon Anderson šest, Tina Krajišnik osam, ali ibedljivu pobedu odnela je Crvendakić sa 20 glasova.

Posebne nagrade dobile su 3×3 reprezentacija – aktuelni evropski i svetski šampioni – kao i juniorska selekcija koja je prethodnog leta, u Nišu, pokorila Evropu.

Posebnu nagradu dobio je profesor doktor Dragan Radovanović koji se godinama, decenijama brine za zdravlje srpskim reprezentativaca.