PETRIĆ POSLE SEDAM GODINA OPET U ČUKARIČKOM

(9.1.2024) – Novi trener fudbalera Čukaričkog Gordan Petrić izvršio je danas prvu prozivku na Banovom brdu pred početak priprema za nastavak sezone. Fudbaleri Čukaričkog će u narednih deset dana raditi u Beogradu, a od 18. januara do 1. februara boraviće na Kipru.

Vratio sam se posle osam godina u Čukarički. U prvom mandatu sam završavao licencu i jedan od razloga što sam ponovo ovde je to što mislim da sam ostao dužan klubu i klub meni. Ne u finansijskom smislu, nego da pokažem koliko mogu. Znam dobro situaciju u klubu, takođe i igrače, sa nekoliko njih sam radio u prvom mandatu – istakao je Petrić.

Čukarički trenutno zauzima četvrto mesto na tabeli Superlige Srbije, iza Partizana, Crvene zvezde i TSC-a.

– Gledao sam utakmice svih klubova koji su igrali u Evropi. Bilo je mečeva na kojima Čukarički nije imao sreće. Mislim da smo mi kao zemlja izgubili to što smo nekad imali, da smo bili tehnički potkovaniji. To lepo izgleda u našem prvenstvu, ali kad izađete u Evropu, oseti se razlika. Ako niste bar tehnički potkovani, kad dođe ozbiljan rival to se vidi posle deset minuta. Za rad na takvim stvarima uvek mora da se nađe vremena. U našoj ligi samo tri ili četiri ekipe mogu u datom trenutku da promene nešto i iznenade vas. Sve ovo ostalo je uglavnom isto – izjavio je Petrić.

Kada su ciljevi u pitanju, Petrić ističe da je to ono čemu Čukarički sezonama unazad stremi.

– Uslov se zna, to je Evropa. Ne mislim da samo Čukarički gleda tako, nego i svi ostali klubovi poput TSC, Vojvodine, Novog Pazara i biće zanimljivo do kraja. Prilično je ujednačena liga i svi klubovi su tu negde blizu – zaključio je Petrić.

U Čukarički su se sa pozajmica vratili golman Lazar Kaličanin, Uroš Miladinović i Mitar Ergelaš, dok su nova lica u stručnom štabu pomoćnik Blažo Bulatović i kondicioni trener Dejan Odavić.

Na prvoj prozivci Petriću su se javili golmani: Nemanja Belić, Nenad Filipović, Filip Samurović i Lazar Kaličanin; odbrambeni igrači: Miladin Stevanović, Viktor Rogan, Ognjen Vranješ, Bojan Kovačević, Vukašin Jovanović, Luka Subotić, Vojin Serafimović i Nemanja Tošić; igrači veznog reda: Sambu Sisoko, Mateo Anlivi, Stefan Kovač, Marko Docić, Igor Miladinović, Nenad Stanković, Stefan Tomović, Luka Stojanović, Mitar Ergelaš, Đorđe Ivanović, Bojica Nikčević, Uroš Miladinović, Luka Adžić, Aleksa Janković i Ibrahima Ndiaje; kao i napadači Mihajlo Cvetković i .

Klub su napustili špic Adetunđi koji je otišao u Celje i Južnoafrikanac Sing.