KARLING REPREZENTATIVCI SRBIJE NA TURNIRU U RUSIJI

(28.4.2023) – Posle dugog perioda ”hibernacije” zbog pandemije Kovid 19, srpski karling je počeo da se vraća u život posebno zahvaljujući prijateljima iz Rusije i intenzivnoj saradnji sa Ruskom karling federacijom.

Karling reprezentacija Srbije u disciplini mešovitih parova nalazi se u sibirskom gradu Dudinka na međunarodnom Nornikel karling kupu 2023, gde je ostvarila i prvu pobedu protiv mešovite belorusko-ruske ekipe.

Karling reprezentacija Srbije u sastavu Radmila Panzalović (KK Daruma) i iskusni reprezentativac Goran Ungurović (KK Taurunum) pobedili su ekipu u sastavu Tatjana Torsunova i Ivan Kazačkov. Na turniru učestvuju ekipe iz Belorusije, Kazahstana, Srbije i najbolje ekipe Rusije u ovoj disciplini. Među igračima su učesnici i osvajači medalja sa evropskih i svetskih prvenstava i Olimpijskih igara.

Zahvaljujući saradnji sa Ruskom karling federacijom naši sportisti su prethodno boravili u Moskvi na kratkim pripremama.

Kuriozitet je da je Dudinka nekada bila zabranjeni grad u koji i danas može da se dođe samo sa posebnom dozvolom. U ovo prolećno vreme temperature ne prelaze nulu, a do pre 3-4 sedmice tokom dana je bilo i do -28 stepeni Celzijusa.

Na veliko iznenađenje Radmile i Gorana, u publici se našao i jedan naš sunarodnik iz Republike Srpske koji je, nakon glasnog bodrenja, naše reprezentativce izveo na piće (naravno bezalkoholno).

I kako su nam Radmila i Goran javili i poslali fotografije, otvaranje turnira je bilo pravi spektakl na ledu što inače nije uobičajeno u karlingu. Dok se Karling reprezentacije Srbije u disciplini mešoviti parovi uskoro vraća kući, Ženska karling reprezentacija Srbije odlazi na Evropsko prvenstvo u Damfriz, u Škotsku.

Od 8. do 14. maja nas očekuje Nedelja srpskog karling u Ledenoj dvorani Pionir u Beogradu čime počinje obeležavanje 20 godina karlinga u Srbiji.

Ukoliko neko bude hteo da proba i nauči da igra karling to će moći da uradi ako se prijavi na mejl adresu: info@curling.rs

FOTO – ORGANIZACIONI KOMITET NORNIKEL KARLING KUPA 2023.