KOLUBARA – RADNIK NA STARTU PROLEĆNOG DELA ŠAMPIONATA SRBIJE U FUDBALU

(3.2.2023) – Fudbalski klub Radnik iz Surdulice u petak, 3. februara utakmicom protiv Kolubare u Lazarevcu, počinje svoju veliku borbu koja za krajnji cilj ima opstanak u Superligi Srbije, prvi put od promocije u najviši rang takmičenja, ostvaren 2015. godine.

Tim iz Surdulice, koji je poslednji na tabeli, tim povodom poslao je medijima saopštenje u kojem se kaže:


Bez obzira na poziciju na tabeli, uvereni smo da posedujemo fudbalski kvalitet za opstanak u društvu najboljih. Na mesto šefa stručnog štaba doveli smo, odnosno vratili Slavoljuba Đorđevića sa kojim smo pre dve sezone ostvarili istorijski rezultat u prvenstvu i igrali polufinale Kupa.

Osnažili smo tim dovođenjem nekih od najperspektivnijih mladih igrača u Srbiji i istovremeno privoleli u naše redove iskusne i proverene igrače, pre svih Milana Makarića, najboljeg strelca lige pre dve sezone.

Pred nastavak takmičenja, želimo kao klub koji se skoro nikada ne oglašava u javnosti, da ukažemo, odnosno uputimo apel svim klubovima i strukturama Fudbalskog saveza Srbije da regularnost takmičenja mora da bude na najvišem mogućem nivou. Kao jedini predstavnik Pčinjskog okruga u Srpskoj fudbalskoj eliti, najdobronamernije upozoravamo sve
koji na bilo koji način pokušaju da nam nanesu štetu van terena, da ćemo reagovati snažno, odlučno i hrabro. Da nećemo dozvoliti nikome da naš uložen rad, trud, entuzijazam i najposle uz veliki napor i zalaganje obezbeđena finansijska sredstva, poništi zarad nečijih tuđih interesa.

U prethodnoj deceniji otkad se Radnik nalazi u eliti domaćeg fudbala, stoički i junački smo trpeli razne udarce i nepravde. Nikada nismo kukali i žalili se iako smo mnogo puta, uključujući i prethodnu polusezonu, imali povoda. Međutim, ovoga puta rešeni smo da ne dozvolimo bilo kome, osim na terenu pod uslovom da bude bolji, da nas pobedi.

U borbi za opstanak u Superligi Srbije čiji ćemo učesnik biti u naredna četiri meseca, burno ćemo protestvovati i reagovati na svaki pokušaj da nam se oduzme ono što zaslužimo na terenu. Tokom trajanja utakmica, svaki detalj posmatraćemo kroz lupu. Insistiramo na pravdi i fer i poštenoj borbi. Pružićemo ruku i čestitati svakome ko bude bolji od nas. Isto očekujemo i od naših rivala.

Obećavamo da ćemo imenom i prezimenom prozvati svakoga ko sa namerom pokuša da nas ošteti, bilo za korner ili aut. U saznanju da su nas mnogi otpisali i prežalili pronalazimo ogroman motiv da pokažemo da smo kao klub sposobni da se izdignemo i na proleće na terenima širom Srbije ispišemo jednu od najlepših priča Radnika u 97 godina dugoj istoriji kluba i opstanemo u društvu najboljih.

“Tuđe nećemo, svoje ne damo”. Verujemo u poštenje i regularnost na svim nivoima. I opstanak Radnika u Superligi Srbije. I za kraj, svim klubovima, igračima, trenerima i rukovodiocima klubova i Saveza želimo mnogo uspeha i ostvarivanje zacrtanih sportskih rezultata u nastupajućoj polusezoni – kaže se u obraćanju FK Radnik pred nastavak prolećne sezone.

Danas od 18.00 u Lazarevcu se igra prva utakmica 20. kola Superlige Srbije, u kojoj se sastaju Kolubara i Radnik.

Surduličani su poslednji na tabeli sa samo 8 bodova, pet bodova manje od novosadske Mladost GAT.