KOŠARKAŠICE SRBIJE POBEDILE SLOVAČKU

(17.6.2023) – Košarkašice Srbije pobedile su Slovačku rezultatom 90:52 u utakmici drugog kola Grupe C na Evropskom prvenstvu.

Srbija je opravdala ulogu favorita i lakše nego što se očekivalo savladala Slovakinje koje su otpor prižile samo u prvom poluvremenu. U daljem toku susreta naše su stigle do prednosti od 30 poena i rutinski meč privele kraju.

Na kraju prvog poluvremena razlika je iznosila maksimalnih plus 18.

Nastavak je doneo nešto sporiji ritam naše ekipe. Slovakinje uspevaju da povežu nekoliko napada i smanje razliku. Košarkašice Srbije sjajnom odbranom uspevale su da poremete organizaciju napada protivnica, pa je naša selekcija uspevala da održi veliku razliku.

Ipak, drugo poluvreme Slovakinje su dobile sa 19:17, pa je Srbija na veliki odmor otišla sa plusom od 16 poena – 47:31.

U nastavku naše košarkašice povećavaju prednost i četiri minuta pre kraja trećeg perioda stigle su do maksimalnih plus 24 – 57:33. U tim trenucima delovalo je kao da su se rivalke predale i da više nisu imale ideja kako da se suprotstave našoj selekciji.

Nastavile su naše da pogađaju i treću četvrtinu su dobile rezultatom 18:4 i u poslednji period su ušle pri vođstvu od 65:35.

Usledilo je odrađivanje posla u poslednjoj četvrtini. Naše su održavale veliku prednost. Bile su nadomak plusa od četrdeset poena, a meč su završile pobedom od 90:52.

Najefikasnija u našoj ekipi bila je Ivana Raca sa 16 poena, Saša Čađo je ubacila 11, a Tina Krajišnik 10. Kod protivnica Terezija Palenikova je jedina imala dvocifren učinak – 10 poena.

U poslednjem kolu naše košarkašice igraju protiv Mađarica, meč je na programu u nedelju od 15.00. Da bi zadržale prvu poziciju u grupi pored pobede Srbiji odgovara i poraz sa manje od devet poena razlike.

Grupa D, drugo kolo:
Mađarska – Turska 68:69
Srbija – Slovačka 90:52

Tabela:
Srbija 2/0
Turska 1/1
Mađarska 1/1
Slovačka 0/2  

IZVOR: RTS

FOTO: KOŠARKAŠKI SAVEZ SRBIJE