KRAGUJEVAČKI DIVLJI VEPROVI OSVOJILI CEFL KUP

(4.6.2023) – Posle velike drame i poena u samom finišu susreta, kragujevački Divlji veprovi osvojili su CEFL Kup, takmičenje u američkom fudbalu koje okuplja timove iz centralno-istočne Evrope, pobedom nad mađarskim Vukovima iz Budimpešte, na terenu SC „Pampas“, u Donjoj Trnavi, rezultatom 51:45.

Veprovi su vodili tokom čitave utakmice, ali su iskusni gosti, sa velikim brojem mađarskih reprezentativaca u svojim redovima, uspeli da preokrenu rezultat dva i po minuta pre kraja.

Uz dosta muke su pomerali lance do nekih 30-ak jardi, dokle su dva puta bivali primorani na konverziju trećeg dauna i jednom četvrtog, ali odatle je išlo daleko lakše. Međutim, vreme je bilo ograničavajući faktor. Na 10 sekundi pre kraja našli su se na pet jardi od end zone i bilo je pitanje da li rizikovati fild golom ili rizikovati još jednim pokušajem i mogućnošću ostanka bez vremena za pokušaj šutem.

Glavni trener Predrag Šćekić odlučio se na drugu opciju i taj rizik se isplatio. Ajzea Grin uputio je lob pas u sam ćošak end zone, a maestralni Strahinja Stepović umakao čuvaru u uhvatio tačdaun za pobedu. Ostalo je dovoljno vremena tek za pokušaj Vukova za vraćanje kik-ofa, ali je on osujećen na sredini terena.

Medalje je igračima uručio gradonačelnik Kragujevca, Nikola Dašić, a pobednički pehar Bratislav Milanović, osnivač i direktor MIND grupe, inače generalnog sponzora Veprova.

FOTO – WILD BOARS KRAGUJEVAC