ZAVRŠENO TAKMIČENJE OSNOVACA “ŠTA ZNAŠ O SAOBRAĆAJU”

(4.6.2023) – Najveće takmičenje učenika osnovnih škola ,,Šta znaš o saobraćaju?” u organizaciji Auto-moto saveza Srbije i Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, završeno je proglašenjem pobednika u Dečijem kulturnom centru ,,Majdan” u Beogradu.

Najboljim osnovcima nagrade su uručili ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, generalni sekretar AMSS Milan Nikolić i načenik Uprave saobraćajne policije MUP RS Slaviša Lakićević.

Takmičari sa najviše znanja i veština koji su u finalu osvojili najveći broj poena su Nena Božić, Dunja Galik, Aleksa Vulin i Viktor Simeunović. Ovi zlatni osnovci će Srbiju predstavljati na evropskom takmičenju, koje se ove godine održava u Baru u Crnoj Gori, u organizaciji Svetske automobilske federacije FIA.

-Auto-moto savez Srbije već više od 50 godina organizuje ,,Šta znaš o saobraćaju?”, sa jasnim ciljem da obrazujemo mlađe naraštaje, kako bi danas bili dobri pešaci i biciklisti, a sutra i vozači. I ove godine više od 300.000 osnovaca je učestvovalo na takmičenju, što je za nas i najvažnije, jer će ovo iskustvo deca pamtiti tokom celog života. Današnji
pobednici biće i naši nacionalni ambasadori na evropskom takmičenju koje organizuje FIA.

Prošle godine je reprezentacija Srbije osvojila zlato, a nadamo se da će i ove postići dobre rezultate. Zahvaljujem se Ministarstvu prosvete i Ministarstvu unutrašnjih poslova, jer smo zajedno pokazali koliko je ova tema važna za čitavo društvo, ali i to da zajednički brinemo o deci u saobraćaju – rekao je Milan Nikolić.

FOTO – AMSS