KRAGUJEVČANI ZASELI NA ČELO LISTE STRELACA

Rukometni klub Radnički je po mnogo čemu specifičan na rukometnoj mapi Srbije, a jedna od osnovnih je da pod jednom kapom egzistiraju i ženska i muška selekcija koje godinama sa uspehom pružaju odlične partije u Arkus ligi i stavljaju Kragujevac na jedno od vodećih rukometnih centara u Srbiji. U upravo završenoj jesenjoj sezoni, jedna od činjenica na koju su klub i navijači posebno ponosni je to što Radnički ima najbolje strelce šampionata u obe konkurencije, Teodoru Veličković sa 82 i Miloša Barudžića sa 101 postignutim golom, koje pitamo koliko im znači ova laskava titula i individualna priznanja uopšte.

Teodora : Titulu najboljeg strelca koju sam ponela i ove polusezone ne smatram samo svojom zaslugom. Svaka saigračica ima veliku ulogu u tome, kao i stručni štab koji svakodnevno radi sa mnom, pruža mi podršku i daje vetar u leđa. Ne mogu da kažem da mi ne znači, ali isto tako sam uverena da je ovo sve deo timskog rada.

Miloš : Svako priznanje je veliki uspeh za mene. Trenutna pozicija na listi strelaca mi je posebno draga zato što je to dokaz da sam među najboljima u državi, kao i dodatni motiv da svojim radom i zalaganjem napredujem još više i pružam sve bolje i bolje partije.

Da li će Vam u nastavku, uz dobre rezultate ekipe, biti cilj da ostanete najbolji strelci?

Teodora: Ni u jednom trenutku mi cilj nije bio da stavim sebe na prvo mesto, svaki gol koji sam dala je u svrhu ekipnog uspeha i fokusirana sam u tom pravcu. Nastaviću istim ovim tempom i ako sezonu završim kao najbolji strelac biće to kruna uspeha kako za klub tako i za mene.

Miloš: Mi smo svi jedan tim i nikada nisam stavljao sebe ispred ekipe, neću to raditi ni u budućnosti. Ekipa je ta koje je zaslužna za to što sam na vrhu i samo timskim radom svako od nas može zaslužiti neko individualno priznanje.

Deca iz rukometne škole Radničkog se pozitivno identifikuju sa Vama.

Teodora: Mlade devojčice prekomandovane iz druge ekipe vredno rade i gledaju na nas “starije” kao svoje uzore, a mi se trudimo da im pomognemo što više. Deca iz rukometne škole su veoma talentovana, obilazimo ih redovno na treninzima i gledamo kako napreduju, a činjenica da sam im jedan od idola me čini ponosnom i tera da što više radim i napredujem.

Miloš: Čuo sam za to i izuzetno mi je drago. Svakog dana se trudim da budem što bolji i budem primer budućim generacijama, kako igrama i ponašanjem na terenu, tako i van njega, što jedan od osnovnih postulata sporta.

IZVOR I FOTO: SPD RADNIČKI