KRITIKE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA OTKRIVAJU VELIKI BROJ BUDALA OKO NAS

(8.9.2023) – Kada je srpska ekspedicija predvođena Svetislavom Pešićem otputovala u Manilu, mnogi sau se nadali, ali malo ko je bio ubeđen da će se vratiti sa medaljom oko vrata.  A jedan od onih koji nisu sumnjali u selektora Srbije bio je legendarni Bogdan Tanjević, između ostalog i svojevremeno trener trofejnog stručnjaka na iz putu sarajevske Bosne ka evropskom vrhu (1979).

U društvu Dragana Kićanovića, gledao je rapsodiju Srbije protiv Kanađana i oduševljeno pozdravio uspeh Orlova na Mundobasketu. Nije želeo da previše ulazi u taktičke minijature i košarkaške detalje, jer kada gleda Srbiju emocija je ključna.

„Uvek više gledam kao navijač nego stručnjak, ali naravno da preko oka vidim i šta se taktički dešava, izbor igrača, način pripreme, visinu forme… Prvenstvo ipak posmatram kao čovek iz naroda. Izbor igrača, stručnog štaba je na najvišem nivou, što je direktno uticalo da Srbija pobedi Kanadu i dođe do finala Svetskog prvenstva“, rekao je Tanjević za Meridian sport.

Orlovi su se rezultatski okliznuli samo protiv Italije, ali kada se pogleda put do finala – iz svakog ugla će se primetiti dominacija. Jedna stvar je Tanjeviću posebno zapala za oko.

„Iznenadio me je timski smer, da su tako superiorno igrali sve utakmice, uključujući i nesrećno izgubljen deul sa Italijom, ali je kvalitet igre bio na stvarno visokom nivou.  Forma svakog igrača je izuzetna za jedno ovako dugo takmičenje, nabijeno u 15 dana.“

Posle poraza od Azura, pričalo se o lošoj igri Bogdana Bogdanovića, koji je preuzeo odgovornost, a deo javnosti osuo paljbu po kapitenu reprezentacije.

„Zla ćud novih generacija. Sve kvazikritike bile su želja da se ispadne pametan. Nekada nismo znali koliko ima budala, ali pojavom društvenih mreža su isplivali na površinu“.

Tanjević se ne libi da pojasni zašto je od starta verovao u Karija.

„Mundobasket je još jedan dokaz jednog ekstremno velikog znanja, pripremanja ekipe i vođenje tima. Poseduje neverovatnu sposobnost da pripremi ekipu da igra na velikom takmičenju i veštinu da tokom čitavog prvenstva održava visoku energiju i nivou forme svakog pojedinca. Ozbiljno je pripremio ekipu i preneo znanje na igrače. Odradio je fenomenalan posao.“

IZVOR – MERIDIAN SPORT