LAJOVIĆ POBEDOM ZAKAZAO SRPSKI DERBI

(21.2.2024) – Srpski teniser Dušan Lajović je savladao Kolumbijca Elahi Danijela Galana sa 2:1 u setovima i plasirao se u osminu finala ATP turnira u Rio de Žaneiru.

Lajović je dobro ušao u meč, napravio brejk na startu, ali nije uspeo da ga potvrdi, a u nastavku je viđena izjednačena borba, sve do 10. gema (4:5), kada je Galan uspeo da napravi brejk i osvoji set – 4:6.

Na početku drugog seta, Lajović je imao četiri brejk lopte, ali ni jednu nije uspeo da iskoristi. Nastavljeno je u istom ritmu sve do petog gema, kada je srpski teniser napravio brejk, ali još jednom nije uspeo da ga potvrdi (3:3).

Do samog kraja je bilo izjednačeno, pa je pobednika seta odlučivao taj- brejk. Imao je Kolumbijac meč loptu na 6:7, ali je nije iskoristio i usledio je preokret i izjednačenje u setovima (10:8) – 1:1.

U poslednjem setu je Lajović odradio rutinski posao, uspeo je da napravi brejk na samom startu, ali i da ga potvrdi (3:0), potom još jednom da oduzme servis Galanu(5:1) i rutinski privede meč kraju.