LAJOVIĆ PORAŽEN U PRVOM KOLU TURNIRA U STOKHOLMU

(16.10.2023) – Srpski teniser danas je proažen u prvom kolu turnira u Stokholmu od Lorenca Sonega – 2:1 , po setovima (6:3, 3:6, 4:6). Tačno dva sata i 20 minuta je trajala velika bitka u švedskoj prestonici. I već od prvog gema je bilo jasno da će biti izuzetno težak i uzbudljiv meč.

U prvom gemu je Lajović napravio brejk posle ogromne borbe. Spasao je Sonego jednu brejk loptu. Drugu nije mogao. Mogao je 51. teniser sveta i ranije da prelomi prvi set. Deveti gem je doneo nove dve brejk lopte, samim tim i set lopte, za Lajovića. Italijan se izvukao iz neprijatne situacije. Odužio je ishod prve deonice za naredni gem. Lajović je u njemu bio siguran. Dobro je servirao i za 55 minuta poveo sa 1:0. Svedoči dužina prve deonice koliko je bila velika borba.

Drugi set je takođe počeo brejk loptama za Srbina. Sonego je ponovo spasio dve brejk lopte. Međutim, 55. igrač na ATP listi je u narednom gemu oduzeo servis Duciju.  Lajović je gubio sa 4:1, potom i 5:2 i praktično je već tada izgubio drugi set. Morao je sav fokus i energiju da preusmeri na odlučujući set.

Za razliku od prva dva seta, u trećem nije borba počela brejk šansama. Uspeo je Lajović da se dva puta odbrani, no Sonego je izvukao dodatan impuls, realizovao treću brejk loptu i poveo sa 5:4.

Poslednji gem je bio rutina za Italijana. Dobrom servisom nije pružio ni tračak nade Lajoviću da eventualno produži meč. Sa nulom je rešio gem i plasirao se u drugo kolo gde ga čeka bolji iz okršaja Pavel Kotov – Kristofer Jubenks.