PIKSI: “MI ŽELIMO DA DAMO MAKSIMUM I DOĐEMO DO POBEDE”

(16.10.2023) – Dragan Stojković Piksije najavio oprez pred duel sa Crnom Gorom, koji je na programu u utorak od 20 časova i 45 minuta na stadionu Rajko Mitić. Svestan je važnosti ovog meča, ali ističe da naše fudbalere zanima samo trijumf. Meč sa Crnom Gorom je istakao kao meč istine i susret gde će Srbija voditi glavnu reč.

“Strah mora da postoji, iz razloga što tako pokazujete poštovanje prema takmičenju. Preterani strah, naravno da ne, ali obazrivost da.  Potrošnja je bila, ali smo uživali u igri koju smo pokazali. To je sastavni deo tima. Prema tome, igrali smo onako kako smo igrali. Ne možete šetati i igrati utakmicu. Imali smo lakši trening i vremena da se oporavimo do utakmice. Mi ćemo biti spremni”, rekao je Dragan Stojković

Pored poraza u Budimpešti, Stojković je ponosan na svoje izabranike koji su pružili dobru partiju.

“Što se tiče reakcije, kao i moja – bila je tužna. Razočarani smo bili jedino rezultatom, ali sam bio ponosan, što sam i rekao momcima. To je fudbal koji ljudi vole da vide. Niko u Srbiji niti hoće niti sme nešto da zameri na njihovoj angažovanosti. Igrali smo utakmicu sa stavom, Srbija je bila onakva kakvu želim da vidim i kako hoću da treniram. Sa jedne strane potpuno zadovoljstvo, a sa druge razočaranje. Očekivali smo da materijalizujemo ono što smo pokazali. Oni su pokazali sve što sam od njih tražio. Pokazali su neverovatan nivo verovanja i borbenosti, tako da je moje srce potpuno puno”.

Selektor je otkrio da neće izaći istsi sastav kao što je to bio slučaj protiv Mađarske, a takođe postoje i zdravstveni problemi.

“Biće promena. Ja ne mogu da vam kažem, niti želim, ali hoćemo da dan prođe u dobroj atmosferi. Večeras ćemo konačno znati zdravstveni bilten i na miru ćemo doneti odluke. Poptuno miran dočekujem ovu utakmicu. Miran i sa osmehom”.

Crna Gora ulazi u utakmicu sa puno samopuzdanja, ali Stojković ističe da će Srbija voditi glavnu reč na terenu.

“Najveća opasnost preti od Krstovića. Ne verujem da će Jovetić biti u prvoj postavi. Crna Gora može da se sprema koliko god hoće, ali mi želimo da se pitamo. Jedno je pričati, a drugo pokazati. Srbija će pokazati ono što želim. Oni su igrali nebitan meč protiv Libana. Oni vide šansu, imaju kalkulacije, ali ono što me raduje i što volim da se Srbija pita. Ne očekujemo da zavisimo od nikoga, već od sebe. Ono što možeš danas, nikada ne ostavljaj za sutra”.

FOTO: FSS