Foto: Rolex Shangai Masters

LAJOVIĆ SAVLADAO VAVRINKU, KECMANOVIĆ PREDAO ZBOG POVREDE

(04.10.2023.) – Lepe vesti za srpski tenis stuižu sa Masters turnira u Šangaju, barem kada je u pitanju Dušan Lajović. Naš as je u 1. kolu turnira iz serije 1.000 savladao favorizovanog Stena Vavrinku sa 2:0 u setovima (6:4, 7:6), posle 109 minuta igre. Bio je to prvi trijumg kariejere za Lajovića u susretima protiv čuvenog Švajcarca.

Meč je obilovao brejjkovima sa obe strane. U prvom setu je Lajović dva puta brejkovao Vavrinku, ali i jednom bio brejkovam, što je bilo dovoljno za osvajanje prvog seta rezultatom 6:4. U drugom setu videli smo brejk na brejk, naš igrač je na 6:5 propustio priliku da reši meč, pa je drugi set otišao u taj- brej. Imao je tada švajcarac priliku da osvoji set, ali je Lajović preokrenuo i na kraju slavio. To je prvi put da popularni Duci uspeva da u Šangaju prođe u drugu rundu, i to iz trećeg pokušaja. U 2. kolu naš predstavnik ide na Holanđanina Grikspora, koji je u više nego dobroj formi.

S druge strane, Miomir Kecmanović nije uspeo da prođe u narednu rundu, pošto je meč 1. kola završio predajom protiv domaćeg igrača, Bu Žunčaoketea. Krenuo je dobero Kecmanović, dobio prvi set posle taj- brejka sa 7:6 (8:6), ali je Kinez ubedljivo uzvratio u drugom setu, osvojivši ga sa 6:2. Gubio je naš mladi teniser gem za gemom, činilo se da nešto nije u redu, a na kraju se ispostavilo fda je povreda jača od želje, pošto je u trećem setu, pri rezultatu 2:1 za Bua, srpski as predao meč.

Foto: Rolex Shangai Masters