SRBIJA MAKSIMALNA PROTIV FINSKE, SADA SLEDE PRAVI IZAZOVI!

(04.10.2023.) –

Muška seniorska reprezentacija Srbije ostvarila je treću uzastopnu pobedu na turniru B grupe kvalifikacija za OI 2024. u Tokiju. Srbija je rano jutros po našem vremenu, u 4. kolu B grupe u dvorani Jojogi, savladala Finsku sa 3:0, po setovima 25:21, 25:22 i 25:22, posle 78 minuta igre. Izabranici Igora Kolakovića su ubedljivo pobedili Finsku, ali su ipak uložili mnogo napora da bi savladali upornog rivala.

Srbija je evidetno bolji rival od Finske i tokom sva tri seta je u završnicama dolazila do odlučujuće prednosti. Finska je konstantno pretila i jurila vođstvo Srbije, što je Kolakovićeve pulene dovelo u situaciju da odigraju maksimalno odgovorno i koncentrisano od početka do kraja.

Posle utakmice igrači i članovi stručnog štaba zajedno su čestitali Borku Stojkoviću, fizioterapeutu Srbije, 34. rođendan. U Tokijo je doputovao i Đula Mešter, predsednik OSS, koji će bodriti reprezentativce Srbije do kraja turnira. On je utakmicu Srbija – Finska posmatrao u društvu Aleksandra Boričić, predsednika CEV i drugog potpredsednika FIVB i Fabija Azeveda, generalnog direktora FIVB. Tokom utakmice Mešter se sastao i sa osobljem ambasade Srbije u Tokiju.

U ostalim mečevima 4. kola Slovenija – Egipat 3:1, SAD – Tunis 3:0 i Japan – Turska 3:0.

Slovenija i SAD imaju po 9, a Srbija i Japan po 6 bodova. Turska ima 3, Egipat 2, Finska 1 i Tunis 0 bodova.

Četvrtak je drugi slobodan dan na turniru u Tokiju.

Srbija će u 5. kolu, u petak, 6. oktobra igrati protiv Japana od 12.25 časova po našem vremenu, uz direktan prenos na TV Sport Klub 1, dok Slovenija dočekuje SAD.

FOTO – OSS