FOTO: STRELJAČKI SAVEZ SRBIJE

LAZAR KOVAČEVIĆ PETI VAZDUŠNOM PUŠKOM U KAIRU

(21.2.2023) – Srbija je i trećeg dana Svetskog kupa u Kairu imala predstavnika u finalu. Lazar Kovačević je se plasirao na peto mesto u gađanju vazdušnom puškom.

Kovačević je u kvalifikacijama zauzeo šesto mesto, ali je u finale ušao praktično sa pete pozicije, s obzirom da je ispred njega bio jedan od takmičara koji su učestvovali van konkurencije.

Naš strelac je u vrlo izjednačenom finalu, u kome su odlučivale nijanse, startovao lošije od većine rivala, pa je posle prvih pet serija bio na sedmom mestu. Međutim u nastavku je nizao sve bolje i bolje hice, stigao do petog mesta, ali nije uspeo dalje. Posle dvadesetog hica, kada ispadaju petoplasirani i šestoplasirani, Kovačević je bio peti sa pola kruga zaostatka za Nemcem Maksimilijanom Ulbrihom, koji je u tom trenutku bio četvrti, a na kraju osvojio srebro.

Kovačević se treći put u karijeri takmičio u finalnom gađanju vazdušnom puškom na turnirima Svetskog kupa, a najveći uspeh mu je zlato sa prošlogodišnjeg SK u Bakuu.

Ostali naši reprezentativci nisu uspeli da se umešaju u borbu za finala.

Poslednja dva dana turnira, u sredu i četvrtak, biće održana takmičenja malokalibarskim oružjem, u kojima će učestvovati naši strelci puškom.

IZVOR/FOTO: STRELJAČKI SAVEZ SRBIJE