LEGENDARNI ALF POSTIGAO TAČDAUN U 44. GODINI

(29.3.2023) – Ako se za nekog igrača američkog fudbala u Srbiji može reći da je legenda tog sporta, onda je to svakako Aleksandar Ristić, popularni Alf, koji je ponovo pomerio granice.

On je postigao tačdaun u 44. godini života, u pobedi njegovih Divljih veprova iz Kragujevca nad beogradskim Plavim zmajevima (27:7), na startu nove prvoligaške sezone.

Ristić je jedan od pionira američkog fudbala u Srbiji i jedan od osnivača Divljih veprova, a svakako i igrač sa daleko najviše odigranih mečeva na ovim prostorima. Bio je akter prve utakmice u Srbiji, između Veprova i beogradskih Vukova, 22. marta 2003. godine, a na ovom meču obeležio je nesvakidašnji jubilej – 20 godina aktivnog bavljenja američkim fudbalom.

Jedan od najboljih srpskih trkača svih vremena drži brojne rekorde, među kojima i onaj od 104 uzastopne odigrane utakmice od početka karijere, koji je prekinula prva povreda u karijeri, posle 10 godina. Do tada nije propustio nijedan meč za klub i reprezentaciju.

Igranje američkog fudbala u petoj deceniji je prava retkost, pogotovo na poziciji trkača, a postizanje tačdauna samim tim i još veći kuriozitet.

FOTO – KAF WILD BOARS