LETO NA ADI ZA OSOBE SA INVALIDITETOM

(5.6.2023) – Centar za nove ideje, u partnerstvu sa Sportskim savezom osoba sa invaliditetom Beograd u sredu 07. juna 2023. godine u 10 časova na Adi Ciganliji (Terapijski vrt i tereni za OSI),  biće organizovana manifestacija „DrugAčiji?“ čime ce biti otvorena manifestacija “Leto na Adi za osobe sa invaliditetom”.

Na svečanom otvaranju će biti predsednik Sportskog Saveza Osoba sa invaliditetom Beograda i paraolimpijac Draženko Mitrović, vicešampionka Evropskog prvenstva u karateu 2023. Tijana Stamenović i Goran Šehović ispred Centra za nove ideje.Manifestaciju će otvoriti predstavnik Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije.

Cilj manifestacije je da se osobama sa invaliditetom, poboljša psihofizičko stanje bavljenjem sportsko-rekreativnim aktivnostima u prirodi i u Terapijskom vrtu Ade Ciganlije. Projektom „DrugAčiji 2023“ podiže se nivo svesti poslodavaca o socijalnoj uključenosti osoba sa invaliditetom u poslovni život, kao i povećanje kapaciteta organizacija civilnog društva.

Program učesnicima pruža mogućnost takmičenja u različitim disciplinama koje su prilagođene osobama sa invaliditetom: šah, košarka, stoni tenis, pikado, boćanje, a predviđen je i joga čas.

Rekreirajte se i provedite dan na najlepši mogući način – uživajući u prirodi i baveći se sportom.

FOTO – SPORTSKI SAVEZ OSOBA SA INVALIDITETOM