SREBRO I BRONZA ZA SRPSKE JUNIORSKE TIMOVE NA SVETSKOM KUPU U ZULU

(5.6.2023) – Mladi srpski strelci su se danas okitili srebrnom i bronzanom medaljom na Svetskom juniorskom kupu u nemačkom Zulu.

Ženska juniorska ekipa vazdušnom puškom je osvojila srebro u konkurenciji 17 ekipa, a muški juniorski sastav istim oružjem je izborio bronzu u timskoj kategoriji.

U pojedinačnim nadmetanjima najbolji plasman ostvarila je Ljiljana Cvetković, osvojivši osmo mesto. Kao šesta u kvalifikacijama prošla je u finale. U borbi za medalju je dobro startovala, ali je zbog dva nešto lošija hica pala na začelje pa je finale završila kao osma, što je, u konkurenciji 66 takmičarki, vrlo vredan plasman.

Ekipne srebrne medalje ne bi bilo da se naše dve druge takmičarke nisu predstavile u dobrom svetlu. Natalija Pavlović je zauzela 19, a Emilija Ponjavić 27. mesto.

Srbija je, kao ekipa, skupila 1.800,3, sa nešto više od tri kruga zaostatka za pobednikom, Indijom.

Sva trojica srpskih strelaca su se plasirali među 20 najboljih u pojedinačnom plasmanu, ali niko nije došao do finala. Najbliži osmom mestu u „ulaznici“ za borbu za medalje bio je Aleksa Rakonjac. Zauzeo je devetu poziciju. Od osmoplasiranog su ga delila svega tri deseta dela kruga. Nedaleko od finala bio je i Marko Ivanović, koji je zauzeo 11.mesto. Petar Erdei se plasirao na 18. poziciju.

Zlato u muškoj ekipnoj konkurenciji osvojila je Švedska, a bolja od Srbije bila je još samo Indija.

IZVOR/FOTO: STRELJAČKI SAVEZ SRBIJE