LJILJANA MARKOVIĆ NOVA SELEKTORKA JUNIORSKE RUKOMETNE REPREZENTACIJE

(21.9.2023) – Žensku juniorsku reprezentaciju Srbije očekuje borba za odlazak na Svetsko prvenstvo koje se igra u Severnoj Makedoniji naredne godine, a u pohodu na tu misiju srpske juniorke kreću sa velikom promenom.

Legendardna srpska rukometašica, nosilac nacionalnog priznanja, a sada uspešni trener, Ljiljana Marković, preuzela je na sebe veliki teret i izuzetno težak zadatak.

”Pratila sam ove devojke u ranijem periodu i znam da se radi o veoma perspektivnoj selekciji koja je svojim rezultatom obezbedila povratak u A diviziju što ne sme da se zaboravi. Njihov rukometni potencijal može da se meri sa mnogim zemljama u Evropi, a sigurna sam i globalno. Za mene kao trenera ovo je veliki izazov, ali pre svega čast i daćemo sve od sebe da ostvarimo glavni cilj, a to je odlazan na Svetsko prvenstvo” , izjavila je Ljiljana Marković.

Ljiljana Marković u svojoj bogatoj rukometnoj karijeri sa reprezentacijom Jugoslavije postala je vicešampion Sveta 1990. godine, dok je dve godine ranije na Olimpijskim igrama zauzela visoko, četvrto mesto. Sa Mediteranskih igara 1991. godine vratila se sa zlatnom medaljom oko vrata. Nosilac EHF Master trenerske diplome, radila je u Severnoj Makedoniji, Poljskoj i do sada učestvovala u programima i selekcijama Rukometnog saveza Srbije koji su usmereni na devojčice, te je ove godine predvodila i žensku pionirsku reprezentaciju Srbije.

FOTO: RSS