MADAR PREŠAO IZ PARTIZANA U FENERBAHČE

(12.7.2023) – Nakon što se juče pojavila informacija da je Jam Madar na meti Fenerbahčea i da ga Partizan ne da, preovladavao je utisak da će Izraelac ostati u Beogradu, da bi ovog jutra došlo do potpunog preokreta!

Kako je zvanično potvrdio Fenerbahče mladi Izraelac je odlučio da prihvati ponudu tog kluba i nakon dve godine napusti Beograd!

Zanimljivo je da je Madar imao još godinu dana ugovora, ali i klauzulu po kojoj može da napusti crno-bele u slučaju dobre ponude.

A takva je stigla od kuma Željka Obradovića, Dimitrisa Itudisa koji bi Zvezdu u usponu Evrolige od prošle sezone privoleo da dovede u Istanbul i to na dve godine plus treću koja je opciona.

Ponuda Fenerbahčea je finansijski bila daleko bogatija od novca koji je Madar primao u Partizanu zbog čega je rešio da se obezbedi.

Prošle sezone je Madar ostvario zaista izvanredan napredak pod komandnom palicom Željka Obradovića. Prosečno po utakmici je beležio 5,8 poena uz 1,2 skoka i 1,6 asistenciju.

Toliko je dobar bio da je i Boston želeo da ga vidi u NBA ligi, ali je 22-godišnji plejmejker odlučio da ne ide u Letnju ligu već da se spremi za novu sezonu.

IZVOR: MERIDIAN SPORT

FOTO: ABA/DRAGANA STJEPANOVIĆ