PETRUŠEV OSTAJE U FILADELFIJI POSLE ZAVRŠETKA LETNJE LIGE

(12.7.2023) – Filip Petrušev naredne sezone neće nositi dres Crvene zvezde Meridianbet. Sjajni košarkaš crveno-belih izborio se za ugovor u Filadelfiji Seventisikrersima otkrio je trener Nik Nurs.

Petrušev je po okončanju izuzetno naporne sezone u kojoj je sa crveno-belima podigao dva trofeja, otisnuo u NBA gde igra Letnju ligu i u proseku beleži 10.4 poena uz 6.2 asistencije.

Njegove partije bile su dovoljne da ubede Nika Nursa i čelnike Filadelfije u kvalitet koji poseduje i on će biti deo rostera ekipe u narednoj sezoni, otkrio je Nurs tokom gostovanja u podkastu Tajrisa Maksija “Za mikrofonom”. Tom prilikom otkrio je planove tima u narednoj sezoni.

“Daćemo više prostora mladim igračima. Tu su Džejden Springer, Lu King, Filip koji će takođe biti deo tima naredne sezone, ali u isto vreme pokušaćemo i da izgradimo tim taktički”.

Podsetimo, nakon sezone za zaborav u Efesu, Perušev je vratio karijeru na pravi put u Crvenoj zvezdi Meridianbet i bio jedan od najboljih pojedinaca u ekipi Duška Ivanovića.

Odlučio je da ponovo pokuša da se izbori za ugovor u Filadelfiji koja poseduje prava na njega sa drafta 2021. godine kada je biran kao 50. pik i u tome i uspeo.

Od naredne sezone krilni centar igraće u najjačoj ligi sveta!

IZVOR: MERIDIAN SPORT

FOTO: ABA LIGA/KK CRVENA ZVEZDA/ EMILIJA JOVANOVIĆ