MIJATOVIĆU ZBOG PORESKOG DUGA SLEDI KAZNA OD 285.000 EVRA

(11.2.2024) – Španske poreske vlasti su nemilosrdne prema svima koji izbegavaju plaćanje poreza, a medijski su u takvim situacijama najizloženiji sportisti.

Kristijano Ronaldo je pre nekoliko godina platio 14.7 miliona evra na ime sarađivanja sa vlastima pre okončanja sudskog procesa zbog računa na Devičanskim ostrvima, a zbog poreskog dugovanja Aranča Sančes Vikario je kažnjena dvogodišnjom uslovnom zatvorskom kaznom.

Najnoviji problem ima Predrag Mijatović, bivši fudbaler i sportski direktor Reala, koji je u Španiji dobio kaznu od strane Poreske uprave jer nije prijavljivao novac koji je dobijao od agenata. Navodno, Mijatović je na ime pozajmica stekao oko milion evra iz dve švajcarske firme u svom vlasništvu, ali to nije bilo prikazano u Španiji, te vlasti nisu ništa znale o tome. Kako prenosi španski “Periodiko”, taj novac u kešu je prebacivan sa računa u Luksemburgu, a od tog novca Mijatović je kupio vilu u bogatom delu Madrida.

Zbog prikazivanja netačnih informacija o sredstvima koja su mu na raspolaganju i koja je koristio, Mijatović je sankcionisan još 22. decembra 2023. godine, a ako presuda u Vrhovnom sudu Madrida bude potvrđena, moraće da plati novčanu kaznu u visini od 285.000 evra.

FOTO – SCREENSHOT
A.K.