MIKEC TRIJUMFOVAO NA VELIKOJ NAGRADI NOVOG SADA

(13.7.2023) – Evropski prvak vazdušnim pištoljem Damir Mikec bio je najuspešniji srpski strelac prvog dana tradicionalnog mitinga „Velika nagrada Novog Sada“, koji je počeo danas uz učešće takmičara iz devet zemalja.

Mikec je ubedljivo trijumfovao vazdušnim pištoljem. Bio je najprecizniji u kvalifikacijama, a potom je vodio tokom celog finala i trijumfovao ispred kolege iz reprezentacije Duška Petrova (Kikinda) i Bugarina Nikolaja Panova.

U odsustvu naših najiskusnijih takmičarki, u nadmetanju pištoljem dominirale su Bugarke. Najuspešnija je bila aktuelna olimpijska vicešampionka Antonaeta Kostadinova, srebro je pripalo Miroslavi Minčevoj, a bronza Adel Ilijevoj.

Obe zlatne medalje u juniorskoj konkurenciji pištoljem otišle su u ruke bugarskih strelaca, a Luka Milošević (Akademac) je osvojio bronzu u kategoriji juniora.

Ekipa Švedske je odnela zlato u takmičenju miks parova puškom. U meču za prvo mesto nadmašila je mladi par pančevačkih strelaca, Ivu i Aleksu Rakonjca.

Sutra su na programu pojedinačna takmičenja puškom i miks parova pištoljem, a u subotu i nedelju medalje će se deliti u disciplinama malokalibarskim oružjem.

IZVOR/FOTO: STRELJAČKI SAVEZ SRBIJE