SERGEJ I DEFINITIVNO OTIŠAO U SAUDIJSKU ARABIJU

(13.7.2023) – Srpski reprezentativac i doskorašnji fudbaler Lacija, Sergej Milinković Savić potpisao je ugovor sa Al Hilalom iz Saudijske Arabije.

Lacio je dobio 40 miliona evra na ime obeštećenja, a Milinković-Savić zaradiće 75 miliona za tri godine, uz lako ostvarive bonuse sa kojima bi njegova zarada za tri sezone mogla da naraste i do 90 miliona.

Saudijski talas koji je preplavio Stari kontinent i medijski eksplodirao od prelaska Kristijana Ronalda u Al Nasr doneo je i drugu stranu medalje.

FIFA je danas zabranila registraciju novih igrača Al Nasru sve dok se ne izmiri dugovanje prema ekipi Lestera, 460.000 evra engleskom klubu, plus godišnju kamatu od pet odsto.

Lester je u aprilu 2021. godine podneo tužbu, zbog neisplaćenih dodataka prilikom prodaje nigerijskog fudbalera Ahmeda Muse 2018. godine, a klub se od prošlog meseca nalazi u vlasništvu saudijskog državnog fonda.

Ovog meseca u Al Nasr je iz milanskog Intera prešao hrvatski vezni fudbaler Marselo Brozović, a njegov transfer se procenjuje na 18 miliona evra.

Fudbaleri Al Nasra se trenutno nalaze na pripremama u Portugalu, a 22. avgusta počinju kvalifikacije za azijsku Ligu šampiona.

FOTO – FSS