FOTO: TENISKI SAVEZ SRBIJE

“MINA” DE MINORA ZA LAJOVIĆA

(1.11.2023) – Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u 3. kolo ATP turnira u Parizu. Njega je sa 2:1 u setovima (6:4, 4:6, 4:6) savladao 13. svetski igrač, Aleks De Minor. Australijanac je tako ostvario i treću pobedu iz isto toliko odigranih mečeva protiv našeg tenisera.

Sve je išlo “kao podmazano” za Lajovića u prvom setu. Igraču su na svoj servis osvajali poene sve do 10. gema, kada je naš predstavnik uspeo da poentira na servis protivnika za 6:4, posle 42 minuta igre.

I u drugom setu je svako držao svoj servis do 3:3, mada je naš igrač imao priliku da napravi brejk u drugom gemu, u čemu nije uspeo. Onda je De Minor iskoristio silne greške Lajovića u sedmom gemu, vezao brejk i gem na svoj servis za 5:3, ispostaviće se ubrzo i za konačnih 6:4 za izjednačenje.

Gubotak drugog seta značajno je poremetio popularnog Ducija, koji je odmah “brejkovan” na startu, pa je Australijanac poveo sa 2:0 u trećem setu. Nije se predavao Lajović, uzvratio je brejkom i osvajanjem gema na svoj servis za 2:2. Na žalost, razigrao se De Minor ponovo i opet vezao dva osvojena gema. U nastavku obojica osvajaju po gem za 5:3, a onda je Lajović servirao za ostanak u meču. Taj gem je izgubio, pa je De Minor sa 6:4 u trećem setu otišao dalje.