MITROVIĆ prestigao BOBEKA!

Napadač reprezentacije Srbije, Aleksandar Mitrović, nastavio je golgeterski niz. On je i protiv Portugala postigao gol i time pomogao našoj reprezentaciji da osvoji bod u utakmici sa favorizovanim protivnikom. Međutim, ono što je za samog Mitorvića značajnije je činjenica da je, jučerašnjim golom, postao najbolji strelac u istoriji naše reprezentacije. To je bio njegov 39. gol u 62. reprezentativnoj utakmici kojim je, na prvom mestu večite liste strelaca, pretekao legendarnog Stjepana Bobeka (38).

Posle utakmice, napadač naše reprezentacije i engleskog Fulama, osvrnuo se na oboreni rekord ali i na analizu utakmice. On je kroz “suze radosnice” izjavio:

” Znao sam da ću da srušim rekord kad-tad. Kada je lopta ušla u gol, i taj osećaj.. neverovatno. Krenule su slike u glavi iz detinjstva, stvarno osećaj predivan. Meni je reprezentacija i predstavljanje svoje zemlje najveća čast. Uspeo sam da srušim rekord koji je star 65 godina i to sam sanjao kao dete i ovo je veliki trenutak za mene. Verujte mi da nema ponosnije i časnije porodice od moje u ovom trenutku.

U prvom poluvremenu smo primili dva naivna gola iz tri šuta, imali smo neke polušanse. Nismo igrali onako kako smo želeli, u drugom delu smo sve promenili. Dali smo dva brza gola, jer smo znali da nas to vraća u život. Imali smo još neke prilike, ali ipak mislim da realan rezultat. Ne znam šta se desilo ovo na kraju, stvarno nisam mogao da vidim, ali imamo naivne greške koje ne smemo da pravimo u budućnosti. Ovo je bilo fenomenalno veče za sve ljubitelje fudbala.”