SRBIJA najzad IGRA FUDBAL!

Fudbalska reprezentacija Srbije je, u drugom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, odigrala nerešeno (2:2) sa Portugalom, aktuelnim evropskim prvakom i osvajačem Lige nacija. Ovim bodom Srbija se, posle drugog kola kvalifikacija, nalazi na prvom mestu svoje grupe, sa 4 osvojena boda.

S obzirom da smo, u drugom poluvremenu, stigli prednost Portugalaca od dva gola, a uz to mogli i da pobedimo, možemo biti zadovoljni i rezultatom, a i igrom naših fudbalera.

Slično mišljenje je, neposredno nakon utakmice, imao i selektor Dragan Stojković:

” Mislim da je utakmica bila vrlo interesantna, takmičarka. Prvo poluvreme je pripalo Portugalu, ali je drugo bilo naše. Mom timu je svakako bilo teže jer smo morali da jurimo dva gola, ali momci su pokazali jednu hrabru igru, pokazali smo da reč predaja ne postoji i rezultat je po mom mišljenju realan. Na poluvremenu sam bio miran, znate kako je špricer hladan, e baš tako. Rekao sam im da ćemo se vratiti i da u to verujem. Čak sam im rekao da možemo i da pobedimo, možda je to i pretenciozno bilo sa moje strane. Ovih 2:2 posle dva gola minusa je ipak fantastičan rezultat, koji nas hrabri da smo na dobrom putu. Ne smemo da zaboravimo, ovo je jedna od najboljih ekipa u Evropi, tj. aktuelni šampion.”