Mitrović razume Ronalda

Nakon što je na početku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo postigao 5 golova u samo 3 utakmice, Aleksandar Mitrović je, posle dužeg vremena, bio i u startnoj postavi svog kluba (Fulam), postigao jedan gol i tako nastavio golgeterski niz, bilo da je u pitanju reprezentativni ili klubski dres.

Gostujući na TV PRVA, Mitrović je odgovarao na zanimljiva pitanja, a posebno je bio zanimljiv njegov stav o nesportskom potezu Kristijana Ronalda, na utakmici Srbija – Portugal.

Podrška na društvenim mrežama?

” Iskreno, Nemam Tviter, ali što se tiče Instagram, poruka… Stvarno dobijam dosta reči hvale. Lepo je videti da ljudi cene i poštuju to što radim.”

Ronaldovo bacanje kapitenske trake?

” Da sam ja bio na njegovom mestu, reagovao bih isto. Poslednji sekundi utakmice, vidiš da je lopta ušla u gol. Mi kažemo da nije, on je video da jeste. Mislim da bih se slično i ja poneo, tako da ga razumem. Ne bih bacio kapitensku traku, ali bio bih jako ljut i iznerviran. On je prošli put dao gol iz ofsajda, sada se nama to vratilo. To je fudbal.”

Atmosfera u reprezentaciji?

” Fenomenalna atmosfera je bila, ne pamtim kad je bila tako dobra. To je sve zasluga selektora. Što se tiče Ronalda i Portugala, nismo se videli ni pre ni posle utakmice. Nema ni razmene dresova, rukovanja, zbog ovih mera… Nismo imali priliku da pričamo i da se „izljubimo” kao ljudi, što bi se reklo.”

Novi selektor?

Sigurno je jedan od razloga za moj učinak i poverenje koje selektor ima u mene. Davao nam je podstrek. Piksi zrači samopouzdanjem, optimizmom. Odavno nisam radio sa čovekom koji tako pozitivno utiče na igrače. Sa Portugalom smo se nadigravali, nismo se predali pre utakmice. Duži period pričamo da imamo kvalitet, ali da nam to nešto fali. Piksi je možda to nešto što nam je falilo. Kvalifikacije su tek počele, ali je on doneo nešto novo, nešto što nismo imali u našoj reprezentaciji.

“Večiti derbi” u sredu?

” Što se mene tiče, zna se. Ja sam neko ko jako voli Partizan, ali i ko jako poštuje Crvenu zvezdu, njenu istoriju… Nadam se pobedi Partizana.”