MODRIĆ OSVOJIO 25. TROFEJ U REALU

(5.5.2024) – Godinama je bio u drugom planu, ali veličina Luke Modrića je tek poslednjih nekoliko sezona došla do medijskog izražaja, iako su pravi poznavaoci fudbala to odavno znali.

Real je u subotu 36. put u istoriji postao prvak Španije tako što je savladao Kadis sa 3:0, najbliži pratilac Barselona je izgubila od Đirone 4:2, pa je tako četiri runde pre kraja sezone rešena šampionska trka. Real ima 13 i 14 bodova prednosti naspram Đirone i Barselone.

Luki Modriću je ovo četvrta titula prvaka Španije sa Madriđanima, a prethodne je osvajao u sezonama 2016/17, 2019/20, i 2021/22.

Kapiten hrvatske reprezentacije tako je postao jedan od najtrofejnijih igrača najtrofejnijeg kluba na svetu, pošto 25. trofeja imaju još i  Marselo, Karim Benzema i Modrićev sadašnji saigrač Naćo Fernandes.

Hrvatski fudbaler je postao najstariji Realov igrač u La Ligi prestigavši  legendarnog Ferenca Puškaša. Modrić je to uspeo sa 38 godina i 238 dana, dok je Puškaš dosad držao rekord sa 38 godina i 233 dana. Luka je nedavno prestigao Puškaša i kao najstariji igrač koji je zaigrao za Real u jednoj evropskoj utakmici.

Ukoliko osvoji Ligu šampiona Modrić može samo da se izdigne na stepenicu više.