NAJBOLJE DEVOJČICE SA CERAKA I DEČACI IZ ŽARKOVA

(31.3.2023) – Još jedan nezaboravan dan u organizaciji Beogradske asocijacije za školski sport, ovaj putu u rukometu. Posle opštinskih takmičenja, 17 pobednika 18 dana je učestvovalo na gradskom školskom prvenstvu, a poslednjeg dana su na programu bila rukometna polufinala, mečevi za treće mesto i finala u konkurenciji školaraca petog i šestiog razreda, Prvakinje Beograda postale su učenice OŠ Ujedinjene Nacije sa Ceraka, koje su u do kraja neizvesnom finalu pobedile školu OŠ Mića Stojković uz Umčara.

Kod dečaka zlatne medalje su dočekali učenici OŠ Đorđe Krstić iz Žarkova i to tek posle sedmeraca, protiv vršnjaka iz OŠ “20 oktobar”, sa Novog Beograda.

Na ceremoniji dodele medalja prvo je usledila himna Srbije, a medalje su dodeljivali Svetlana Miljuš (pomoćnica direktora Agencije za bezbednost saobraćaja), Novica Todosijević i Nemanja Niković (predstavnici gradskog sekretarijata za sport i omladinu), Nemanja Radović (predsednik BAŠS), Slobodan Đurić (generalni sekretar BAŠS), Vuk Bjelajac (član UO BAŠS), Momčilo Stanojković (sportski direktor BAŠS) i Dane Korica (nekadašnja atletska legenda i stručni koordinator BAŠS). Posebne pohvale zaslužuju i koordinator asocijacije Goran Ivković, Marko Vujadinović i Vladimir Tica, koji učestvuju u organizaciji ovih lepih događaja.

Konačni plasman:

Dečaci: 1. mesto Đorđe Krstić (Čukarica), 2. ,,20 oktobar,, (Novi Beograd), 3. Sonja Marinković (Zemun), 4. Stevan Sremac (Palilula). 

Devojčice: 1. Ujedinjene nacije (Čukarica), 2. Mića Stojković (Grocka), 3. Ivan Gundulić (Novi Beograd), 4. OŠ Jefimija (Obrenovac).

Beogradska asocijacija za školski sport je tako od početka godine posle futsala, karatea i gimnastike, završila i rukometno gradsko finale, u kategorijama osnovnih škola i srednjoškolaca. Uz pomoć Grada Beograda i preko Gradskog sekretarijata za sport i omladinu, programi se sprovode svakog meseca. U aprilu je na redu Gradsko finale u džudou i atletici. Od ostalih aktivnosti, počela je edukacija mladih u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja. Plan je da se sprovode i akcije sa Udruženjem sportskih novinara Beograda, sledi i serija predavanja o bezbednosti dece na internetu, koju će prezentovati ekspert Katarina Jonev. U planu je i održavanje Seminara za koordinatore i saradnike BAŠS, a slede zajedničke akcije sa Antidoping agencijom Srbije i Sportskim savezom Beograda.

FOTO – BAŠS