NANELI UDARIO PESNICOM LAZAREVIĆA U GLAVU U HODNIKU ARENE

(19.5.2024) – Uoči treće utakmice finalne serije ABA lige između Crvene zvezde Meridianbet i Partizana dogodio se veliki incident.

Kao što je Meridian sport prvi javio, u hodniku ispred svlačionica u Areni, Džejms Naneli je udario pesnicom Stefana Lazarevića.

Tim povodom su se oglasili iz crveno-belog tabora čije saopštenje prenosimo u celosti:

KK Crvena zvezda Meridianbet obaveštava javnost da je u nedelju u prepodnevnim časovima, igrač našeg prvog tima Stefan Lazarević zadobio povrede koje se karakterišu kao „teške telesne povrede“ nakon fizičkog napada od strane igrača KK Partizan Džejmsa Nanelija.

Incident se dogodio pre početka prepodnevnog treninga našeg tima u Beogradskoj Areni, a tom prilikom Stefan Lazarević je zadobio povrede koje možete videti u slikama u prilogu ispod teksta.

KK Crvena zvezda najoštrije osuđuje ovaj akt, a zbog težine povrede očekujemo reakciju MUP koji u ovim trenucima uzima izjave i vrši uviđaj, ali i pravosudnih organa i sudova, jer se ovo delo po Krivičnom Zakonu Republike Srbije vodi kao „nanošenje teških telesnih povreda“.

Takođe, očekujemo i hitnu reakciju ABA lige na incident koji je nezabeležen u istoriji ove lige i sa ovakvim posledicama. KK Crvena zvezda Meridianbet upozoravao je na detalje sa prethodnih utakmica koji nisu sankcionisani od strane sudija tokom mečeva, ali i disciplinskih organa lige naknadno, a jedan od tih detalja je udaranje i davljenje Džejmsa Nanelija na utakmici broj 2 upravo na našem igraču Stefanu Lazareviću.

Ovaj napad prevazilaze sve granice sporta i normalnog, i očekujemo hitne reakcije svih odgovornih!

KK Crevna zvezda Meridianbet je hitno već podneo disciplinsku prijavu nadležnim organima ABA lige, sportskom direktoru Miliji Vojinoviću, kao i disciplinskom sudiji i ostalim organima lige!

Očekujuemo da igrač KK Partizan Džejms Naneli bude diskvalifikovan i privremeno udaljen iz takmičenja. U suprotnom ta utakmica ne može i neće biti regularna, i ne može se osigurati bezbednost u utakmici i svih aktera iste od težih incidenata – stoji u saopštenju Crvene zvezde Meridianbet.

ABA liga se u izjavi za Sportklub obratila povodom ovog incidenta.

– Upoznati smo sa incidentom, tim povodom je poslat disciplinski sudija u Beograd, koji bi trebalo da doputuje pre početka utakmice kako bi prikupio što više informacija o događaju. ABA liga se ne oseća nadležnom jer se incident dogodio van košarkaškog terena.

Treća utakmica finalne serije ABA lige je na programu večeras od 20.30.