NATALIJA STEVANOVIĆ SAVLADALA BIVŠU 1. IGRAČICU SVETA

(5.7.2023) – Natalija Stevanović plasirala se u 2. kolo Vimbldona posle nestvarne partije i dominacije protiv Čehinje rezultatom 2:0 (6:2, 6:3)

Od potpune anonimnosti popela se do senzacionalnog podviga nad bivšom finalistkinjom Vimbldona i US Opena i polufinalistkinjom Australian Opena i Rolan Garosa Karolinom Pliškovom.

Čehinja je, podsetimo i to, pre šest godina bila prva igračica na WTA listi.

Danas, protiv Natalije, delovalo je da sve te počasti zapravo pripadaju srpskoj teniserki koja je doslovce razbila rivalku i trasirala sebi put u drugu rundu londonskog Grend Slema – na svom debiju!

Naredni rival naše teniserke je Nemica Tamara Korpač – 122. na WTA listi.

“Toliko emocija, jednostavno sam mirna… Kako? Kada smo gledali žreb gledala sam sa mužem i trenerom i navijali smo da budem ja i izašlo je moje ime. Ona je meni odgovarala po stilu igre, forhend, bekhend, visoka igračica koja igra ravno i ima dobar servis, bilo je prvo da počnemo, pa ćemo da vidimo dalje”, rekla je Stevanovićeva i dodala:

“Probila sam led u kvalifikacijama, prvi meč, Grend slem… Prošla je trema i jeza na prvom meču, jeste mi prvi Grend slem, mislim na mene, muža i trenera. Ne mogu da kažem da nismo vizualizovali, posle četiri godine je bilo kvalifikacije US Opena, a onda Vimbldon i dosta duboko. Gradili smo stil igru, smejali su se slajsu jer je to drugačija igra. Posumnjala sam na meču kvalifikacija jer se isto desilo. Da sam izgubila taj set, igram protiv nekog ko dobro servira, isto bih postupila. Slomila sam na njenoj meč lopti u kvalifikacijama, završila sam 7:5, taj meč mi je bio u glavi. Kako bude biće i normalno je da koncentracija padne, brzina kojom ću se vratiti je bitna. Znala sam da to bude kratko na ovom meču, posle meča mi trener rekao da sam fenomenalno držala koncentraciju ‘Znao sam da će biti 6:2, 6:2, a pričaćemo za 6:3′”

Natalija, kao i Novak, ima običaj da “jede” travu posle pobede.

“Svi misle da je zbog Novaka, jeste on inspiracija, diskretno sam se pozdravljala sa terenima, to je potrebno da se oseti atmosfera i energija, kada sam se kvalifikovala bila sam u fazonu da se pojede više. Nije mi cilj da kopiram Novaka, pa sam uradila diskretno. Ako ne osećaš ono što radiš onda to ne nema smisla.”

IZVOR: B92