NEMANJA NAJVIRT SVETSKI PRVAK U KETLBEL LIFTINGU

(3.12.2023) – Sjajne vesti stižu sa IKMF Svetskog prvenstva u KETTLEBELL LIFTINGU koje je održano u Mađarskoj, uz učešće preko 200 takmičara iz 20 zemalja.

Srbiju su predstavljali Nemanja Najvirt, Željko Jankanj, Čedo Dragičević i trener Aleksandar Miletić.

Osvojena je zlatna medalja u disciplini Long Cycle 24 kg, open kategorija +85 kg, 60 min (kettlebell maraton). Nemanja Najvirt je za sat vremena podigao rusko zvono 626 puta i time izbacio preko 30 tona težine (preko 15 tona nabačaja i preko 15 tona izbačaja).

Najvirt je osvajanjem zlata u kettlebell maratonu, u izuzetno teskoj konkurenciji, postavio lični i nacionalni rekord, sa tempom od 10,5 ponavljanja u minuti, i dosao do titule KANDIDAT ZA MASTERA SPORTA.

Željko Jankanj je sa girjom od 28 kg radio Long cycle 60 minuta, izbacio je 415 puta i zauzeo četvrto mesto, te takođe došao do titule KANDIDATA ZA MASTERA SPORTA.

Zanimljivo da su Željko i Nemanja prvi takmicari iz Srbije koji su radili disciplinu kettlebell maraton 60 min, non stop bez prestanka, prvi Srbi koji su na Svetskom prvenstvu dizali teg-rusko zvono punih sat vremena, a Nemanja je i prvi Srbin koji je ušao u istoriju girevoj sporta kao osvajač zlatne medalje na maratonu od sat vremena.

Naš treći takmičar Čedo Dragičević je izdržao 38 minuta, zbog stomacnog virusa koji ga je sprecio da zavrsi takmicenje do kraja.

Čedo Dragičević je pripadnik MUP-a u Sr. Karlovcima, Željko Jankanj je pripadnik Novosadske žandarmerije, a Nemanja Najvirt je vlasnik Audi Club Serbia.

FOTO – PRIVATNA ARHIVA