GRADI SE NACIONALNI BOKSERSKI TRENING CENTAR

(3.12.2023) – Kamen temeljac za izgradnju Nacionalnog bokserskog trening centra i multifunkcionalne dvorane na Novom Beogradu postavljen je danas u prisustvu legendarnih šampiona Amerikanca Roja Džonsa juniora i Rusa Aleksandra Povetkina i Denisa Lebedeva.
Na svečanoj ceremoniji uz predsednika Bokserskog saveza Srbije Nenada Borovčanina bili su ministar sporta Zoran Gajić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, predsednik Nadzornog odbora BSS Aduk Abakarov, bokserska legenda Mirko Puzović, kao i članovi muške i ženske bokserske reprezentacije. Nacionalni bokserski trening centar imaće više od 7.000 kvadrata, trening dvorane, salu za mečeve, ring na otvorenom i prateće sadržaje neophodne za pripreme boksera.
 
-Istorijski dan za srpski boks, za srpski sport. Bez podrške države ne bismo mogli da dođemo na ovaj nivo i sada je na nama da treniramo i pobedama vratimo, rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije (BSS) Nenad Borovčanin.
 -Danas smo bili kod predsednika Aleksandra Vučića, zajedno sa predsednikom IBA Umarom Kremlevomi legendarnim šampionima Roj Džonsom juniorom, Aleksandrom Povetkinom i Denisom Lebedevom, zajedno smo prezentovali ovaj projekat, dobili podršku od države bez koje niti bismo došli na ovaj nivo rezultata, niti bismo mogli da razvijamo boks do sada – rekao je Borovčanin Tanjugu.
-Nacionalni centar koji će država da nam izgradi biće nešto prelepo za nas iz boksa, a verujem da će ovde da se spremaju i mnoge reprezentacije iz celog sveta, zajedno sa našim bokserima i da ćemo u budućnosti imati samo šampione u svakom smislu. Sledeće godine Beograd je domaćin Evropskog prvenstva za muškarce i žene. Dobili smo podršku države, a Kremlev je rekao da će IBA pomoći sa nagradnim fondom od milion dolara za osvajače medalja i dodatno u organizaciji kako bismo zajedno pokazali kako bi u budućnosti trebalo da izgledaju sva kontinentalna takmičenja, u modernom formatu kao što smo “pokazno” napravili sa muškim Svetskim prvenstvom u Beogradu 2021. godine.
Takođe, tu je novi format IBA profesionalnog boksa, gde će od sledeće godine amaterski olimpijski i svetski šampioni imati priliku da boksuju u Srbiji, uz pokroviteljstvo IBA. Predsednik je obećao dodatnu pomoć i povećao budžet Savezu, našim momcima, devojkama, osvajačima medalja, sa takvom podrškom na nama je da treniramo još jače, imamo rezultate i da državi to vraćamo pobedama -poručio je Borovčanin.
FOTO – BSS