ČETVORICA ŠAHISTA PODELILI PRVO MESTO

(3.12.2023) – Ceremonijom svečanog zatvaranja, uručenjem pehara, medalja i nagrada, završeno je 36. Međunarodno otvoreno prvenstvo Beograda u šahu Trofej Beograda 2023.u organizaciji Šahovskog saveza Beograda, a pod pokroviteljstvom Sekreterijata za sport i omladinu Beograda i Šahovskog saveza Srbije, Na ovogodišnjem turniru prijavila su se 193 učesnika iz 23 nacionalne federacije, a među njima su bili i nosioci najviših titula u šahu- 7 muških i 2 ženska velemajstora.

Plasman je bio neizvestan do završetka poslednje partije turnira, u kojoj je Dragiša Blagojević u dalekoj završnici slomio otpor Danila Besedeša.

Četvorica igrača podelila su prvo mesto sa 7,5 poena, a posle Blagojevića po koeficijentu su se plasirali Mihail Brjakin, Ivan Martić i Suat Atalik. Najuspešnija šahistkinja je Jovana Erić.

Nagradni fond iznosio je 4.700 evra i bio je podeljen na 10 redovnih i 9 specijalnih nagrada. Priznanja najuspešnijima uručio je predsednik ŠSB Andrija Jorgić, koji je, uz zahvalnost svima koji su pomogli i zadovoljstvo učinjenim, najavio značajno povećanje nagradnog fonda i samim tim brojniji i jači turnir sledeće godine.

FOTO – ŠSB