NEZABELEŽEN INCIDENT U ZEMUNU – NAVIJAČI TOKOM MEČA TUKLI GOLMANA

(12.11.2023) – Nezabeležen incident dogodio se na utakmici Srpske lige Beograd između Zemuna i Rada.

Golman gostiju Luka Martinović završio je u Urgentnom centru nakon što su ga tukli domaći navijači. Oni su pri rezultatu 2:0 za Zemun utrčali u teren u 16. minutu i Martinoviću sa mreže gola skinuli šal koji on nosi na svakoj utakmici za sreću još od 10. godine. Martinović je krenuo za njima kako bi vratio šal nakon čega su ga maskirani huligani pod fantomkama izudarali nogama i rukama po glavi i neometano se vratili na tribinu, gde su oduzeti šal odmah zapalili. Martinović je signalizirao sudiji da prekine susret, što se i dogodilo nakon čega su igrači Rada otišli u svlačionicu iz koje se više nisu vratili.

Utakmica je direktno prenošena na Youtube kanalu, sporni detalj dogodio se na 28. minutu snimka, ali se na njemu ništa ne vidi, jer je snimatelj pratio kretanje lopte, a ne ostala dešavanja na stadionu.

Navijači Zemuna krenuli su prema navijačima Rada, koji su u želji da odbrane igrače svoga kluba krenuli u sukob s policijom. Došlo je do kratke tučnjave nakon koje je povređen jedan policajac, a privedeno je nekoliko navijača Rada koji se nakon utakmice oglasio saopštenjem.

“Na veliku žalost svih ljubitelja fudbala, na gradskom derbiju između Zemuna i naše ekipe došlo je do prekida utakmice. U 17. minutu, pored svih redarskih službi, navijači domaće ekipe su maskirani, pod fantomkama, neometano ušli na teren kako bi uzeli šal golmanu (amajlija koju od svoje 10. godine nosi na sve svoje utakmice) koji je bio zakačen na mrežu gola. Pritom su fizički napali golmana naše ekipe i rukama i nogama mu naneli povrede u predelu glave, nakon čega je Martinović završio u Urgentnom centru i nije mogao nastaviti utakmicu”, stoji u saopštenje Rada.

Kretanje golmana Martinovića posle incidenta govori da povrede na svu sreću izgleda nisu teže prirode, ali treba sačekati izveštaj dežurnih iz Urgentnog centra.

Po završetku nereda igrači Zemuna pridružili su se svojim navijačima kako bi proslavili pobedu. Imajući u vidu šta se dogodilo u Gornjoj varoši, Rad ima realnu šansu da dobije meč za “zelenim stolom”.

FOTO – YOUTUBE SCREENSHOT