ZADARSKA POLICIJA UHAPSILA DVE OSOBE

(12.11.2023) – Uoči utakmice 7. kola ABA lige u Zadru dogodili su se incidenti u kojima su pretučena četvorica gostiju iz Beograda, po dva sportska radnika i novinara. Posle reakcije Zvezde i Zadra oglasili su se i predstavnici reagionalnog takmičenja.

“Posle šokantnih scena koje su se dogodile u subotu uveče u Zadru uoči utakmice 7. kola takmičenja istićemo da najoštrije osuđujemo svaki vid nasilja i diskriminaciju na rasnoj, seksualnoj, verskoj ili bilo kojoj drugoj osnovi.

ABA liga se pridružuje u apelima Zadra i Crvene zvezde Meridianbet usmerenih ka hrvatskom ministarstvu unutrašnjih poslova s namerom da svi detalji napada budu utvrđeni što pre, i da počinioci istih budu uhapšeni i krivično gonjeni u skladu sa zakonima Republike Hrvatske.

Istvoremeno, uz komunikaciju sa oba kluba i bezbednosnim strukturama uradićemo sve u našoj moći da utakmica 7. kola između Zadra i Crvene zvezde Meridianbet protekne bez ijednog incidenta i tako pokazati da je u pitanju izolovan slučaj koji baca senku na postulate i temelje na kojima je ABA liga izgrađena.

Uvereni smo da ćemo zajedno prebroditi ovu situaciju, i da ćemo kao do sada nastaviti da povezujemo, a ne delimo ljude”, piše u saopštenju ABA lige.

U međuvremenu zadarska policija uhapsila je dve osobe koje se dovode u vezu sa nemilim događajima.

“Večeras, 11. novembra oko 20 sati policijski službenici Policijske uprave zadarske primili su dojave za dva događaja, koji se dovode u vezu s održavanjem sutrašnjeg sportskog takmičenja u Zadru. U toku je kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja svih okolnosti i činjenica ovih događaja. U prostorijama policije nalaze se dve osobe koje se dovode u vezu s ovim događajima. Po završetku kriminalističkog istraživanja, policija će pravovremeno izvestiti javnost“, navodi se u saopštenju policije.

Zanimljivo da se na Facebook stranici KK Zadar Fans od srede, 8. novembra,  pozivaju navijači da dođu na meč i da se pobrinu da se “dvorana trese od naše strasti i energije”. Da vidimo ceo tekst.

“Došao je trenutak da dignemo svoj glas i pokažemo svima da nas nikakva nepravda neće slomiti! Prošla utakmica nas je ostavila sa gorčinom u ustima, ali to nas neće zaustaviti. Ovo je prilika da se uzdignemo i pokažemo svima da smo nepokolebljivi.

Pozivamo sve vas da dođete na utakmicu i date podršku našoj momčadi. Neka se dvorana trese od naše strasti i energije. Neka naši igrači znaju da smo uz njih bez obzira na sve!

Naša odanost klubu neće biti narušena nikakvim sudačkim odlukama. Neka protivnički igrači znaju da su došli u našu utvrdu, gdje se nepravda kažnjava strašću i vjerom u našu momčad. Neka naša glasna podrška bude neprijateljima noćna mora. Neka naša strast bude oružje koje će nas dovesti do pobjede.

Ovo je trenutak da dokažemo kako nas ujedinjene nitko ne može pobijediti. S igračima i trenerima na parketu, zajedno ćemo pobijediti privatne lobije srpske prćije od lige.

NAPRID ZADAR!”

U rukovodstvu Zvezde smatraju da ovakva objava, sa akcentom na srpsku prćiju od lige, je podstaklo subotnje incidente i predstavlja poziv na linč predstavnika Crvene zvezde.