NOVAK ĐOKOVIĆ SE REVANŠIRAO RUNEU ZA POLUFINALE PARIZA

(3.11.2023) – Srpski teniser Novak Đoković, plasirao se u polufinale Mastersa u Parizu, nakon što je bio bolji od Holgera Runea 2:1 ( 7:5, 6:7(3), 6:4).

Bilo je jasno da prvi teniser sveta nije energetski na svom nivou. Znamo da ima problema sa stomačnim virusom, a u jednom trenutku se uhvatio i za zglob ruke. Razigrao se pri kraju seta u trenucima kada je Rune servirao za opstanak. Najpre je u devetom gemu imao 30:30, ali tada nije uspeo, da bi pri rezultatu 6:5 stigao do jedine brejk i ujedno prve set prilike koju koristi za 1:0.

Drugi set je doneo više preokreta i uzbuđenja, a počeo ga je Rune koji je prvi stigao do brejka iako do tada nije imao šansu za isti. Ovog puta ih je imao čak tri i bez izgubljenog poena je stigao do prednosti, koju nije dugo držao. Odmah u narednom gemu mu je uzvratio Đoković, koji se opet našao u situaciji da bude taj koji će moći da napadne servis protivnika u trenucima kada bi brejk doneo osvajanje seta, odnosno meča u ovoj situaciji. Kao i u prvom setu, prva takva prilika je stigla pri rezultatu 5:4 kada se dogodila i najdiskutabilnija sudijska odluka na čitavom turniru. Pri rezultatu 15:30 za Đokovića, Novak osvaja još jedan poen, ali je Rune sa zakasnelom reakcijom zatražio video proveru. Holger je sačekao i video da je loptica nakon njegovog udarca završila u autu, posle čega je zatražio da se proveri prethodni udarac Đokovića što je razbesnelo srpskog tenisera. Ipak, sudija Reno Lihtenštajn je to dozvolio i ispostavilo se da je bio aut. Od 15:40 i dve set lopte, stiglo se do 30:30.

Đoković je nakon sporne sudijske odluke ušao u verbalni obračun sa Lihtenštajnom, zahtevao od njega da kontaktira supervizora do čega nije došlo i odluka je ostala na snazi. Uprkos tome, Đoković je u tom gemu stigao do meč lopte, ali je nije iskoristio. U nastavku je Rune uspeo da izbori taj- brejk i osvoji set bez većih problema. Od rezultata 6:5 za Đokovića, Rune je u 12. gemu drugog seta slavio bez izgubljenog poena, a potom vezao još tri na startu dodatnog gema, a specijalista za taj- brejkove nije uspeo da se vrati.

Đoković je u odlučujućem setu prvi došao do brejka u trećem gemu, što je iznerviralo Runea da je sam sebe povredio kada je rukom udario u ogradu i raskrvario prst. Do kraja su teniseri osvjali svoje servis gemove, što je više odgovaralo srpskom asu koji je tako izborio prolaz u narednu fazu.

Novak Đoković će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Aleksa De Minora i Andreja Rubljova koji tek treba da izađu na teren. Ko god da slavi u tom duelu imaće težak izazov pred sobom sa veoma malo vremena za oporavak.