NOVE MEDALJE ZA MLADE SRPSKE INFORMATIČARE

(6.9.2023) – Na 35. međunarodnoj informatičkoj olimpijadi (International Olympiad in Informatics – IOI), koja je održana u Mađarskoj od 28. avgusta do 4. septembra 2023. godine, u konkurenciji 355 takmičara iz 89 zemalja, četvoročlana informatička reprezentacija Srbije osvojila je dve srebrne i dve bronzane medalje.

Na ovom najprestižnijem informatičkom šampionatu za srednjoškolce srebrne medalje osvojili su Ilija Kondakov, učenik Prima International School iz Beograda i Miloš Milutinović, učenik Računarske gimnazije iz Beograda, dok su bronzane medalje osvojili Filip Bojković, učenik Matematičke gimnazije u Beogradu i Nemanja Majski, učenik Gimnazije „Veljko Petrović“ iz Sombora.

Srpski tim sastavljen je od najboljih informatičara srednjih škola, a odabran je na temelju niza takmičenja koje organizuje Društvo matematičara Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Vodja tima bio je dr. Vladimir Milovanović, vanredni profesor na Univerzitetu u Kragujevcu, a njegov zamenik Vladimir Milenković, softverski inženjer u Microsoft Development Center Serbia.

Više informacija o rezultatima našeg tima na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi, kao i fotografije možete pronaći na https://dms.rs/ioi-2023/ .

FOTO – DRUŠTVO MATEMATIČARA SRBIJE