ODBOJKAŠICE UBA BEZ BORBE U OSMINI FINALA KUPA IZAZIVAČA

(26.10.2023) – Odbojkašice Uba, aktuelne pobednice Kupa Srbje, igraće u osmini finala Kupa izazivača 2024, pošto je izraelski Makabi iz Haife odustao od daljeg takmičenja, saopštila je danas Evropska odbojkaška konfederacija. CEV je naglasio da je Makabi odustao od daljeg takmičenja zbog „odluke i preporuke Vlade Izraela, otkazanih svih letova iz Izraela i u Izrael, kao i generalne situacije u Izraelu“.

Evropska odbojkaška konfederacija je Makabiju iz Haife, za koji igraju Marta Drpa, Božica Marković i Sanja Gomans (ex Bursać), poželela da se kvalifikuje za takmičenja CEV u 2025.

Ub će u osmini finala Kupa izazivača 2024. igrati protiv pobednika duela šesnaestine finala između švajcarskog Kanti Šafahuzena i rumunskog Voluntarija 2005, za koji igra Ana Živojinović, a trener je Milan Ljubičić. Utakmice šesnaestine finala će se odigrati 9. novembra u Švajcarskoj i 15. novembra u Rumuniji.

Ub će biti domaćin u prvom meču osmine finala, koji će se odigrati 29. novembra, dok će se revanš meč odigrati 6. decembra u Švajcarskoj ili Rumuniji.

Po propozicijama CEV, za pobede od 3:0 i 3:1 pobednik dobija 3 boda. Ukoliko se meč završi rezultatom 3:2, pobednik dobija 2, a poraženi 1 bod. Ukoliko obe ekipe imaju isti broj pobeda i bodova, o ukupnom pobedniku odlučuje “zlatni set”, koji se igra odmah po završetku druge utakmice. “Zlatni set” se igra do 15 poena.