SELEKTOR ĐORĐEVIĆ: PO TRI BODA U SEVERNU IRSKU

(13.10.2023) – Dan nakon sramotnog debakla od Engleske (1:9) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo (U21), oglasili su se selektor Srbije Dušan Đorđević i Stefan Mitrović.

Selektor je, u izjavi za sajt FSS konstatovao da je njegov tim surovo kažnjen za svaku napravljenu grešku.

“Težak, previsok poraz. Niko nije očekivao da nešto ovako može da se dogodi, pripremali smo se i hteli da stvari izgledaju drugačije. Uz sav kvalitet koji Englezi poseduju, koji uopšte nije sporan, zna se da njihovi igrači nastupaju u najačoj ligi na svetu, nadovezao se veliki broj naših grešaka na praktično svakom delu terena. Tako da smo za svaku grešku, svaki propust, surovo kažnjeni. Takva jedna selekcija sa toliko kvalitetnih pojedinaca, lako rešava sve te poklonjene situacije“, izjavio je selektor Dušan Đorđević.

Nada u prolaz na Euro i dalje postoji, doduše tinja… Sada je najvažnije prevazići stresno veče u Notingemu.

“Jednostavno moramo sve ovo brzo da prevaziđemo, moramo da se fizički i mentalno pripremimo za ono što nas očekuje. Idemo u Severnu Irsku, idemo da pobedimo i osvojimo tri boda koji bi donekle ublažili sliku iz Notingema. Sa tim bodovima ostali bi u trci za drugo mesto, a to je neka naša realnost u ovom trenutku, pored Engleske koja je i pre početka bila apsolutni favorit grupe”, dodao je Dušan Đorđević.

Kapiten Stefan Mitrović ne krije da svi žele da što pre zaborave notigemsku noć.

“Mnogo smo grešili, bukvalno su kaznili svaku našu grešku. Nismo smeli da dozvolimo da primimo toliko golova, sada moramo da se dignemo kako znamo i umemo, moramo da pobedimo Severnu Irsku. Svima nam je žao zbog jednog ovako loše odigranog meča. Moramo sve da zaboravimo, nije naravno lako posle jednog takvog poraza potisnuti sva dešavanja, ali nemamo izbora. U igri smo za drugo mesto, pobeda u Severnoj Irskoj sada se nameće kao imperativ”, poruka je kapitena Stefana Mitrovića.

Meč Severna Irska – Srbija, na programu je 16. oktobra (20,30).

FOTO: FSS