ZVANIČNO: RADNIČKI 1923 – CRVENA ZVEZDA 0:3

(13.10.2023) – Utakmica 11. kola Superlige Srbije između Radničkog 1923 i Crvene zvezde registrovana je službenim rezultatom (0:3) u korist gostiju, zbog administrativnih propusta u taboru Kragujevčana.

U veoma uzbudljivom i sadržajnom meču odigranom na Čika Dači u nedelju, tokom 90 minuta viđeno je sedam pogodaka u pobedi aktuelnog šampiona rezultatom (3:4).

Sa po dva gola do nove pobede crveno- belih predvodili su Mirko Ivanić i Piter Olajinka, ali će njihovi, kao i golovi Matije Gluščevića, Džofrija Činedua i Luke Zorića, biti izbrisani pošto je Zajednica klubova Superlige odlučila da zbog propusta u redovima domaćih meč registruje službenim rezultatom u korist Zvezde.

“Na osnovu izveštaja službenih lica, postupajući po službenoj dužnosti, direktor takmičenja Super lige i Prve lige Srbije Aleksandar Pivić doneo je odluku o registraciji odigrane utakmice 11. kola Superlige Srbije između FK Radnički 1923 i FK Crvena zvezda službenim rezultatom 3:0 u korist FK Crvena zvezda, zbog nastupa igrača FK Radnički 1923 koji nije upisan u zapisnik pre početka utakmice”, stoji u saopštenju na sajtu Superlige.

Podsetimo, na poluvremenu utakmice u timu Radničkog 1923 u igru je ušao Miloš Vidović, ali posle svega 24 sekunde provedene na terenu morao je da napusti teren, zato što su gosti prijavili da on nije prijavljen u protokolu za ovaj meč.

Iako, iz Zvezde nisu hteli da se žale i da traže da se susret okonča za zelenim stolom, organ nadležan za domaće takmičenje je reagovao i doneo odluku po službenoj dužnosti.