OLIMPIJSKI DAN OBELEŽEN U HAJD PARKU

(1.6.2024) – U Hajd parku u Beogradu danas je pod sloganom „Na korak do Pariza“ održan Olimpijski dan i tako je po jubilarni 30. put u Srbiji obeležen rođendan Međunarodnog olimpijskog komiteta.

U sklopu manifestacije organizovane su tradicionalne trke za decu uzrasta do 4, 8 i 12 godina, trka zadovoljstva na 3800m za sve uzraste, porodična trka u kojoj su učestvovali roditelji i deca, štafetna – sponzorska trka i trka za osobe sa invaliditetom.

Učesnicima se obratio predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Božidar Maljković.

– Porodica je stub svakog društva. Iz tog razloga posebno mi je drago što vidim učesnike porodične trke koja je za nas posebno važna. Ova trka je jedna od najmasovnijih proteklih godina, a ja bih voleo da se ta tradicija nastavi. Posebno mi je drago što danas vidim veliki broj naših najmlađih sugrađana koji su najbolji deo našeg društva. Danas trčimo da podržimo Tim Srbija koji će nastupati na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu – istakao je gospodin Maljković.

Ove godine na Olimpijskom danu promovisana je i mobilna aplikacija Olimpijskog komiteta Srbije TreninGo, kao i posebno kreiran TreninGo Izazov. Mobilna aplikacija TreninGo ima za cilj da motiviše korisnike da budu aktivni, da redovno vežbaju i žive zdravim načinom života. „TreninGo“aplikacija Olimpijskog komiteta Srbije je prva sportska aplikacija za samostalno vežbanje na našim prostorima koja se besplatno može preuzeti iz App Store, kao i Google Play. „TreninGo izazov“ je lansiran tokom Olimpijskog dana. Tokom ovog izazova će se Olimpijski dan obeležiti širom naše zemlje. Korisnici aplikacije imaju priliku da izaberu trku po svojoj meri, trku na 5 km, 10 km ili 21 km. Najbržih 20 učesnika (10m, 10ž) u svakoj trci biće nagrađeni majicom i diplomom „Olimpijski dan“. Olimpijski komitet Srbije pripremio je i posebne nagrade Olimpijskog tima Srbije za najbolja vremena, kao i za kategorije iznenađenja. Izazov će trajati od 1. do 23. juna.

Posetioci su na Olimpijskom danu imali priliku i da se oprobaju u stonom tenisu i džudou.

Agencija za bezbednost saobraćaja je u okviru svog promotivnog štanda organizovala različite aktivacije za sve prisutne.

Srećko, maskota i stalni član Olimpijskog tima Srbije od Olimpijskih igara u Londonu 2012, družio se i fotografisao sa posetiocima.

FOTO – OKS