OSVAJAČI ZLATNE RUKAVICE SARA ĆIRKOVIĆ I IGOR ROGIĆ

(22.10.2023) – Lepotica u plavom, čačanska sportska hala “Morava” lansirala je nove šampione, osvajače prestižnog međunarodnog takmičenja “Zlatna rukavica”. U 66. izdanju bokserskog turnira u elitnoj seniorskoj konkurenciji održanom od 18. do 21. oktobra 2023. u Atenici učestvovalo je 115 bokserki i boksera iz 20 zemalja sveta. Naslove šampiona i statue “Zlatne rukavice” iskovali su mladi asovi srpskog boks ringa, aktuelna juniorska šampionka sveta Sara Ćirković i Igor Rogić u muškoj konkurenciji.

 Grad domaćin i pokrovitelj ovog istorijskog turnira Čačak uz partnerstvo sa Bokserskim savezom Srbije ugostio je kvalitetne i jake boks snage na turniru kojim se srpski boks decenijama ponosi.

Osvajač trofeja „Zlatna rukavica“ u kategoriji seniorki je 19 – godišnja Sara Ćirković koja je u finalu u konkurenciji do 54 kg savladala zemljakinju Jelenu Zekić. Za najborbeniji ženski par proglašene su srpska reprezentativka Milena Matović i Marokanka Bel Ahbib koje su boksovale u kategoriji do 66 kg. Najbolja tehničarka je srpska reprezentativka, nosilac norme za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. Natalija Šadrina koja je u finalu u kategoriji do 60 kg pobedila predstavnicu Obale Slonovače Mariam Sidibe.

Šampion 66. „Zlatne rukavice“ kod boksera je Igor Rogić koji je u finalnom susretu u kategoriji do 71 kg savladao Rusa Vusala Alieva. Za najboljeg tehničara proglašen je Rastko Simić koji je u kategoriji do 80 kg pobedio Francuza Cesara Žorelina. Najbolji strani bokser je Makedonac Alen Rustemovski koji je u kategoriji do 57 kg pobedio ruskog šampiona Jevgenija Lijaškova. Najborbeniji par su Hikment Garaev iz Rusije i Francuz  Igo Grau koji su boksovali u kategoriji do 67 kg.

Za najbolji ženski tim proglašena je selekcija Srbije, pehar je selektoru svih ženskih reprezentavija naše zemlje Mirku Ždralu uručio Labud Pejović. Najbolji muški tim turnira je ekipa Rusije, a ukupno najbolja reprezentacija celokupnog takmičenja 66. „Zlatna rukavica“ je tim Srbije.

Sari i Igoru statue Zlatne rukavice uručio je Milenko Andrić. Pehare su u ostalim kategorijama uručili tehnički delegat takmičenja Sergej Berdnik i zamenik tehničkog delegata Uroš Pušković, kao i asovi ex Yu ringa Mirko Puzović, Fazlija Šaćirović, Dragan Vujković, Milivoje Labudović, Mujo Bajrović.

Najbolji sudija turnira je Azerbejdžanac Anar Naghdijev, a posebna nagrada za medijski rad i doprinos za srpski boks u ovoj oblasti otišla je u ruke Igora Špadijera.

 Rezultati finalnih borbi 66. “Zlatne rukavice”:

 (86kg) Bojan Stanojlović (SRB) – Vladimir Orekhov (RUS) RSC

 (54kg) Jelena Zekić (SRB) – Sara Ćirković (SRB) 0:3

(60kg) Mariam Sidibe (CIV) – Natalia Šadrina (SRB)0:3

(66kg) Oumajma Bel Ahbib (MAR) – Milena Matović (SRB) 0:3

(70kg) Nikolina Gajić (SRB) – Regina  Lakos (HUN) 3:0

(+81kRg) Patricia Ed Mbata (NGR) – Asely Toktasyn (KZH) 3:0

(51kg) Mikhail Prokopiev (RUS) – Maxim Staheev (RUS) 1:2

(54kg) Vide Prkačin (CRO) – Billal Bennama (FRA) 0:3

 (57kg) Alen Rustemovski (MKD) – Evgeny Lyaschkov (RUS) 2:1

 (60kg) Nurlan Nemat Safarov (RUS) – Umid Rustmov (AZE) 2:1

(63.5kg) Lazar Stević (SRB) – Sandan Sandanov (RUS) 0:3

(67kg) Hikmet Garaev (RUS) – Hugo Grau (FRA) 3:0

(71kg) Igor Rogić (SRB) – Vusal Aliev (RUS) 3:0

(75kg) Ilyas Dodarzhonov (RUS) – Aleksandar Šerifović (SRB) 0:3

(80kg) Cesar Yojerlin (FRA) – Rastko Simić (SRB) 0:3

(92kg) Lazar Lazarević (SRB) – Sergey Slobodyan (RUS) RSC

(+92kg) Sergei Kuzutin (RUS) – Oskar Safarian (POL) 3:0

FOTO – BSS