PANČEVCIMA ZLATO U MIKSU NA TROFEJU BEOGRADA

(8.12.2023) – Mladi par pančevačkih strelaca, Iva i Aleksa Rakonjac,
doneo je Srbiji prvu zlatnu medalju na 48. internacionalnom prvenstvu Beograda, koje je danas počelo u Hali 5 Beogadskog sajma.

Prvog dana održana su takmičenja miks parova u okviru Trofeja Beograda. Pančevci su bili najuspešniji tandem puškom.

Meč za zlato u nadmetanju vazdušnom puškom bio je duel srpskih timova. U finale je sa prvog mesta u kvalifikacijama prošao tandem u kome su gađali naš iskusni reprezentativac Milenko Sebić i Emilija Ponjavić, mlada takmičarka iz Sebićevog rodnog grada, Trstenika. Brat i sestra Rakonjac su na drugom mestu zaostali dva kruga za kombinacijom Sebić/Ponjavić.

Međutim, u meču za zlato, pančevački juniori su daleko bolje počeli. Poveli su sa 11:3 u poenima, ali Sebić i Ponjavićeva se nisu predavali, uspeli da smanje razliku i korak po korak približe se rivalima. Ipak, Iva i Aleksa Rakonjac.su sačuvali prednost i do zlata došli pobedom 17:11.

Bronza je otišla u ruke slovenačkog para Ernest Eman Babača (Trbovlje)/Hana Strakušek (Triglav).

U takmičenju pištoljem našu zemlju je predstavljalo par mladih parova, koji nisu došli do borbe za medalje, a zlato su osvojili bugarski strelci, koji su slovili za favorite, Miroslava Minčeva i Samuil Donkov.

„Trofej Beograda“ se nastavlja u subotu nadmetanjima u pojedinačnim diciplinama. Start je u 9 časova, kvalifikacijama, a finala su na programu u 13.30 (puška, muškarci), 15.30 (puška, žene), 17.30 (pištolj, žene) i 19.00 (pištolj, muškarci). U nedelju je na programu „Velika nagarada Beograda“

FOTO: SSS